Йордан Янков: Свалям шапка на отбора си


Йордан Янков: Свалям шапка на отбора си
17-10-2020 22:23 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Йордан Янков поздрави отбора си за представянето в мача срещу Рилски спортист, въпреки поражението. Пловдивският тим направи обрат, след като изоставаше с 19 точки в хода на мача, но след това отстъпи след две продължения.

 

Според мен отборът ни игра страхотно. Преди срещата помолих момчетата да дадат всичко от себе си и да покажат желание и те оставиха сърцата си на игрището, за което им свалям шапка“, заяви Янков.

 

„Стратегията ни бе да провокираме гостите да стрелят отдалеч. Вкараха ни доста тройки и заслужават поздравления. Смятам, че тактиката ни бе добра. След почивката станахме по-агресивни и върнахме двайсетина точки разлика, което доказва желанието ни“, добави наставникът.

 

„Лидерите ни Васил Бачев и Тони Гуджино помогнаха на тима да се вдигне в трудните моменти. Останалите момчета също играха много добре. Имаме страшно много баскетболна работа в залата, защото в подготвителния период наблегнахме на кондиционната подготовката. Сигурен, че ще играем още по-добре. Ще залагаме на бързата атака и атрактивната защита. Ще има и много брак, но смятаме да налагаме младите. Йере Вучица направи 5 чадъра преди почивката, което бе страхотно шоу за публиката“, каза още той.

 

Мнението си за мача сподели и капитанът Васил Бачев: „Имахме много отворени стрелби, които не вкарахме, ние сме отбор, който може да стреля. Това, според мен, бе основната причина за загубата ни. Иначе стана аткрактивен мач за зрителите. Отборът го виждам много добре, играем добре в защита, с много движение - ще изповядваме този стил на игра.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи