Берое срази Балкан и в Стара Загора след силен старт


Берое срази Балкан и в Стара Загора след силен старт
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
12-01-2021 20:59 | BGbasket.com

Берое победи Балкан за втори път през този сезон. След успеха в Ботевград през ноември, тази вечер отборът на Любомир Минчев се наложи над своя съперник и на свой терен, този път с 94:90, като прекъсна серията му от пет поредни победи. Домакините водеха през целия мач, на моменти и с 22 точки, като спечелиха най-вече заради силната си първа четвърт. „Зелените“ опитаха финален щурм и свалиха само на 3, но малко не им стигна за пълен обрат.

 

В състава на Берое за този мач се завърна Седариан Рейнс, като извън групата отново бе Костадин Лазаров, а този път и Кейлъб Бишъп. Освен на възстановяващите се от контузии Денислав Вутев и Станимир Маринов, днес Йовица Арсич пък не можеше да разчита и на оперирания от апендицит Марин Маринов.

 

Победата бе шеста за Берое от 11 кръга, за когото предстои гостуване на Академик Пловдив. Балкан е с баланс 7-4, а в следващия кръг почива.

 

Двубоят започна отлично за баскетболистите на Любомир Минчев, които за по-малко от четири минути натрупаха двуцифрен аванс. Те доминираха осезаемо в подкошието в началото на срещата и в комбинация с точния мерник на Джими Гавин, успяха да се откъснат с 24:7. В края на частта Балкан направи няколко успешни атаки и намали изоставането си при 16:29.

 

Стрелбата на домакините от далечно разстояние също вървеше и те дръпнаха с 40:18 през втория период, като близо четири минути след началото му съперникът им нямаше кош от игра. Постепенно обаче „зелените“ взеха инициативата и след серия от 19:7 стопиха голяма част от пасва си. До края на полувремето Дерик Джийн върна една тройка и така преднината на Берое остана 13 точки – 50:37.

 

Подобно на първите две части, Балкан започна трудно и третата. Това позволи на домакините отново да натрупат разлика от 19 точки, а преди решителната четвърт те водеха със 71:53 след кош със сирената близо до центъра на Джими Гавин.

 

Гостите обаче не се отказаха и малко след началото на последния период направиха серия от 12:0 след силно включване на Давонтей Джордан, като намалиха за 65:75. Подемът в играха им продължи и 26 секунди преди сирената разликата вече бе само 3 точки след кош на Сияни Чеймбърс. Последваха три точни наказателни удара на Берое, като тимът успя да удържи водачеството си до края, а два точни изстрела от фаула на Дарко Балабан оформиха крайния резултат.

 

Защитата на Балкан така и не успя да се справи с Джими Гавин, който вкара 30 точки (6 тройки). Николай Стоянов се отчете с 19 точки и 7 борби, Дерик Джийн наниза 12 точки, а 11 има Брейди Роуз.

 

С по 18 точки за гостите завършиха Дарко Балабан (8 борби) и Давонтей Джордан, Димитър Димитров е с дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби. Сияни Чеймбърс записа 13 точки и 9 асистенции, а Божидар Аврамов вкара 10 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи