Балкан направи първа тренировка в Истанбул


Балкан направи първа тренировка в Истанбул
(сн. balkan-basket.com)
25-01-2021 13:21 | balkan-basket.com

Мъжкият отбор на Балкан от вчера е в Истанбул, където във вторник започва участието си в редовния сезон на турнира  ФИБА Къп. "Зелените" пътуваха шест часа с автобус, а тази сутрин направиха и първа тренировка на местна територия, като в ранния следобед имат още едно занимание.

 

От влизането в Истанбул вчера тимът бе ескортиран до хотела, където ще бъдат настанени всички отбори в "балона" на групата. Мачовете ще се играят в дома на Бешикташ - многофункционална спортна зала "Акатлар Арена". Тя е открита трез 2004 г. и реновирана през 2020 г. с капацитет около 3200 места, но турнирът ще се играе без публика заради пандемията COVID-19 и забраната за достъп на фенове до спортни мероприятия.

 

На територията на залата има 7 входа (3 от тях са за фенове на гостуващи отбори), 6 тенис корта, подземен паркинг, вътрешен плувен басейн, четири изкуствени игрища, фитнес зала, шопинг център, множество ресторанти, кафета и бюфети. Там се намира и най-големият боулинг клуб в Турция. Залата разполага с три големи и четири малки ВИП ложи.

 

Българският шампион е в група D на турнира заедно с румънските Орадя, Сибиу и домакина Бешикташ

 

С отбора не пътуваха Станимир Маринов, Марин Маринов и Здравко Христов. Всички останали състезатели са на линия за предстоящите мачове.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи