Людмил Хаджисотиров: Надявам се да се отпуснем за следващите мачове


Людмил Хаджисотиров: Надявам се да се отпуснем за следващите мачове
(сн: FIBA)
26-01-2021 20:17 | БНТ 3

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели впечатленията си след старта на участието на тима му във ФИБА Къп.

 

"Накрая нямахме и късмет, бяхме в ситуация да спечелим мача, наша топка, последно нападение, а дори не успяхме да стреляме.

 

В първата и последната част сме отбелязали по 12 точки, трудно ще спечелиш така мач в Европа. Не мисля, че сме играли лошо, всички много се стараха, просто имаше ментални грешки във важни моменти. Тяхната пейка вкара и повече. Но когато загубиш с 2 точки, няма някаква грандиозна разлика. Накрая МакЛелан е много добър нападател, ние играхме добра защита, но той още по-добро нападение.

 

И Прометей, и Киев са по-класни от Капфенберг, трябва да си покачим нивото и трябва да играем доста по-физически. Големи тела са, съдиите допускат такава игра. Надявам се да играем по-свободно, агресивно, да се отпуснем и да се представим максимално добре.

 

Това участие ни дава безценен опит и преживяване. В България няма къде да се сблъскаме с такива отбори и така можем да видим къде стоим в сравнение с международните отбори."


Тихомир Желев допълни: "Началото бе трудно, но влязохме в правилния път, накрая не ни стигна шанс. Може би като домакини е имало напрежение, но ние би трябвало да можем да превъзмогваме такива ситуации. Трябва да победим задължително в следващите два мача, ако искаме да имаме успех в групата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи