Васил Евтимов: Поемам вината


Васил Евтимов: Поемам вината
(сн. НБЛ)
26-01-2021 23:03 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов заяви, че поема вината след загубата от Ямбол у дома. Ето какъв анализ направи наставникът след срещата:

 

„Миналия мач казах, че, ако искаме да станем четвърти, трябва да спечелим следващите три мача. Днес нещата не ни се получиха. Сега ще се борим за пето място. Явно нашите възможности за момента са такива. За една минута ни направиха 8-0, след прекъсване. Има едно отпускане при нас, което го има във всеки мач. Те трябва вече да изчистят това, да не ни става като навик, защото не за първи път губим такъв мач. Срещу Спартак Плевен беше същата работа и това е.

 

Аз като треньор поемам вината. Явно не съм си свършил работата както трябва. Не съм ги мотивирал достатъчно, добре. Казах им причините какви са. Сега от тях зависи как ще изиграем следващите два мача. Защото аз искам да ги спечелим, за да станем с осем победи и осем загуби.

 

Берое ще дойдат тук с много голямо настроение. Ще искат да дойдат и да ни победят, убеден съм в това, въпреки че имат мач в Балканската лига. Ще искат да ни надиграят. Ние ще трябва да излезем и да покажем друго лице. Не може да позволяваме да ни вкарват по 94 точки вкъщи. Нашето нападение е тук - вкарахме 92 точки. Трябва защита. Не може Левски, който е много по-добър отбор, да ги опазим до 73 точки, а да не можем да пазим срещу Ямбол. Изпуснахме много фаулове, - миналия мач сме 25/27 срещу Пловдив, днес сме 6/14. Ние сме един от най-добрите отбори в лигата с близо 80% успеваемост от фаул и днес стреляме 46% вкъщи, при такъв мач фауловете са ключови.“

 

­Мнението си за мача сподели и баскетболистът на тима Евгени Хаджирусев: „Допуснахме твърде много точки вкъщи. Взеха ни борбата. Играха добре в нападение Не успяхме да се справим, въпреки че нашето нападение беше добре - вкарахме пак деведесет и няколко точки, но въпреки това, пореден мач го подаряваме. Това е четвърта загуба, която подаряваме. Нашата цел бе да станем четвърти и след тази загуба няма да успеем, така че гоним петото място и следващите два мача трябва да ги вземем - с Берое и Спартак Плевен.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи