Чавдар Костов: Ние тепърва почваме да постигаме успехи


Чавдар Костов: Ние тепърва почваме да постигаме успехи
(сн. БФБ)
23-02-2021 16:21 | Мария Маринова

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов е уверен, че успехите за тима ни тепърва предстоят. „Лъвовете“ се прибраха днес в България, след като се класираха за Евробаскет 2022.

 

„Щастливи сме, все пак затова отидохме. Казах и на пресконференцията в София, че ние отиваме като фаворити със самочувствие да вземем тази победа. През цялото време, в което бяхме там, вярвахме, че можем да го направим и го показахме на терена. Наистина не беше много приятен мач за гледане, понеже беше много корав сблъсък. Предимно се играеше в дефанзивен план, но свършихме това, за което отидохме“, заяви Костов.

 

„Победата си е победа. Предишният мач в Ботевград беше предимно нападения, продължения, инфарктна победа. Много съм щастлив, всички момчета горят от щастие“, добави той.

 

Той бе в състава и на последния шампионат на Стария континент, на който България участва през 2011 г.: „На миналото европейско бях на 23 години, преди това имам още едно на около 20. Нямам много спомени. Спомням си, че играхме доста добре пак под ръководството на Росен Барчовски. Там взехме две победи, които българският баскетбол не беше постигал отдавна, мисля, че от 20 години нямаше победа. Чакаме следващото европейско и се готвим да изненадаме.

 

„Отборът има доста големи резерви. Факт е, че липсват доста играчи. Предполагам, че когато сме в пълен състав и без контузии, когато дойдат играчи като Везенков и други момчета, Емо от Испания също, и бъдем здрави, мисля, че може да направим една много добра подготовка. Мисля, че за европейското няма да е една седмица лагер и да ходим да играем мачове. Там ще имаме достатъчно време да се подготвим. Надявам се всички да бъдем здрави и ще видим какво ще стане“, смята Костов.


Той сподели мнението си и за националния селекционер: При положение, че знам, че под ръководството на Росен Барчовски играем само на европейски, за какво правим някакви други импровизации досега. Да си го бяха сложили него и да си чакаме да дойде моментът. В момента той е доста улегнал и по-спокоен в сравнение с предишното европейско, на което бях при него. Има някакъв контрол над играчите. Както виждате, отборът играе освободено при него, без напрежение. Всички момчета имат голям респект от него и просто нещата се получават.“

 

„Отборът компенсира отсъствието на някои играчи с голямо желание и много енергия, изразходвана на терена. Ние дадохме всичко от себе си и затова се получиха нещата. Не се отказахме, когато латвийците ни поведоха. Върнахме се в мача и вече, когато беше напечено, те глътнаха бастуна вместо нас“, каза още баскетболистът.

 

„Мечтаем да направим една хубава подготовка за европейското. Надявам се г-н Глушков ще осигури всички възможни средства да идем и да се подготвим и ще отидем да се представим на ниво“, сподели той.

 

А ще прескочи ли България и предстоящите световни квалификации? „Разбира се, ние тепърва почваме да постигаме успехите, завърши Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи