Иво Иванов за изключителните момчета и невидимите герои


Иво Иванов за изключителните момчета и невидимите герои
(сн. FIBA.basketball)
23-02-2021 22:43 | Иво Иванов

Един от най-обичаните родни автори Иво Иванов направи коментар за класирането на България на Евробаскет 2021. Ето какво написа той:
Изключителен успех, който не е дошъл просто от нищото и не се дължи на късмет, на стечение на обстоятелства, на една победа или на един човек. Този момент отне десетилетия на работа на всички нива, въпреки икономическата ситуация у нас, въпреки липсата на ресурси, бази, зали, заплати и т.н.
Познавам от малък хората, които са изградили тези момчета като играчи и пълноценни човешки същества. Познавам ги и ги обичам. Знам какво им струваше в месомелачката на прехода да съхранят любовта си към играта и да я предадат на децата, които един ден ще се превърнат в ето този отбор, с който може да се гордеят и те, и цялата ни страна.
Ако сте били в Латвия, знаете, че там баскетболът е кислород. Има ли някой който да не е чувал за Валдес, за Порзингис, за Биедринс, за безумните 18 европейски титли на ТТТ Рига?! Баскетболът в Латвия е изграден върху традиции, феноменална инфраструктура, бляскави и претъпкани зали, логистика, треньорски ресурси, медийно внимание и т.н. Вярно е, че населението е колкото София, но има повече масовост от големите държави в Европа, защото почти всяко дете играе организиран баскетбол и то в идеални условия.
По принцип скептикът в нас обикновено надделява и ние често бързаме да се възползваме от моментите за критика, но се колебаем да прегърнем моментите за гордост и щастие. Сякаш ни е страх да им повярваме... Кой знае - може би се дължи на всички страдания, изпитания и разочарования, през които е минал народът ни.
Има моменти за критика - този не е един от тях. Това е момент за радост и гордост, подарен на цялата страна от тези изключителни момчета на снимката и от много всеотдайни, невидими герои, на които се дължи същата снимка.
Дано, с помощта на всички ни, тези хубави мигове да стават все повече и дано се научим да им се радваме.
Честито, момчета и успех на европейското първенство през 2022!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи