Купата при мъжете ще е в Панагюрище


Купата при мъжете ще е в Панагюрище
27-02-2021 09:21 | basketball.bg

Панагюрище ще приеме Финалната осмица в турнира за Купата на България при мъжете. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март. Жребия вижте ТУК.

 

Първоначално кандидатури за домакинство подадоха само Рилски спортист с „Арена Самоков“ и Балкан с „Арена Ботевград“.

 

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не отговарят на всички условия, поставени от БФБ в Правилата за провеждане на Купа България и в частност не предлагат поемане на съдийските разноски. В Правилата за провеждане на надпреварата е записано: „10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:

 

- разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;

 

- наем зала и обслужващ персонал;

 

- съдийските разноски.

 

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

 

– за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.“

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на интригуващия турнир да бъде удължен.

Kомпания от Панагюрище  бързо реагира и предостави оферта, която отговаря на всички изисквания на БФБаскетбол за домакинство на състезанието.

Така за втори път след 2019 г. „Арена Асарел“ в Панагюрище ще приеме финал на турнира за Купата на България. Предишният път Левски Лукойл победи Берое в мача за Купата, проведен в спортното съоръжение. Този път обаче мачовете ще се проведат без публика, поради ограниченията, наложени от епидемичната обстановка.

 

За радост на феновете на баскетбола те ще могат да проследят всички седем двубоя от Финалната осмица пряко в ефира на телевизионния канал Max Sport 2.

Спортна зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на световни, европейски първенства, Купи и турнири от най-висок ранг.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи