Йовица Арсич: Състезателите разбраха, че няма да е лесно на четвъртфинала за Купата


Йовица Арсич: Състезателите разбраха, че няма да е лесно на четвъртфинала за Купата
(сн. balkan-basket.com)
27-02-2021 22:28 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич смята, че след трудната победа срещу Черноморец днес, играчите му са разбрали, че няма да им е лесно срещу този съперник на четвъртфиналите в турнира за Купата. „Зелените“ водеха с 20 точки, но позволиха тя да падне само до 2, а ето как наставникът обясни развоя на срещата:

 

„Черноморец започна мача с доста грешки, които ни дадоха възможност да вкараме лесни тройки на транзиция и при някои контраатаки. И те имат заслуга, защото имахме нереално висок процент отначало. След това ние просто не вкарахме тройки и имахме по-слаба стрелба в следващия период. Направихме грешки в защита, те овладяха четири или пет борби в нападение и така намалиха на 10 точки. Върнаха се в играта.

 

Ако бяхме фокусирани във втора част, може би щеше да е по-лесно, но по принцип аз съм доволен, защото съм сигурен, че сега състезателите разбират, че няма да е никак лесно на четвъртфинала за Купата. Отборът им е пълен с класни чужденци. Вече имат по-дълга и по-добра ротация с местни състезатели, което им разрешава да играят 40 минути добър баскетбол.

 

За да няма такива спадове, трябва да се състезаваме с по-слаби противници. Невъзможно е 40 минути да се върви само нагоре. И други тренират, играят и имат качества, които показват. Нормално е в баскетбола да има спадове в играта. Наша работа е да се постараем да са по-малки и да се случват по-рядко. Добре, че днес взеха участие Заки Христов и Марин Маринов, които показаха, че могат да помогнат на отбора в определено моменти, защото това е много важно. Успяхме и в това, че Божо нямаше ден, да наваксаме и да свършим работа.

 

Не съм много оптимист, че Станимир може да играе за Купата. Ще видим как се чувства той индивидуално. Мисля, че в момента има малко повече килограми, отколкото е нужно. Имайки предвид, че отсъства много дълго, рискът е голям така бързо да се включи. На мен ми се иска, ако може още утре да играе, но ще видим как се случват нещата според тренировките. Ако той почувства, че може, аз нямам нищо против, напротив.

 

Надявам се и Крис Минков следващата седмица да започне да тренира с отбора. Ако всичко е нормално с мускула му, вече сигурно в Плевен ще го имаме на линия.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи