Берое отново матира Спартак с тройки


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

27-02-2021 20:15 | BGbasket.com

Берое взе успеха срещу Спартак Плевен с 87:72 след интересен и оспорван мач на старта на третото завъртане в НБЛ.

 

Страхотен мач направи Николай Стоянов, с 5/5 от тройката и 21 точки за 29 минути игра за домакините.

 

Берое натисна от самото начало, със силни изяви на националните състезатели. Серия от 11-0 даде солиден аванс на домакините, които поведоха с 13 точки. Новото попълнение на беройци Кей Джей Фейджин стартира отлично в НБЛ с 8 точки само в първата четвърт.

 

Във втория период обаче Спартак се върна в мача със своя поредица от 10-0 Три поредни тройки за Берое пак възстановиха по-сериозната дистанция между двата тима преди почивката. Тя дойде при резултат 47:36 и много силен процент на стрелба за старозагорци.

 

Второто полувреме започна доста мудно, но в един момент Берое буквално избухна. Както и в предишния мач между двата тима, домакините отказаха Спартак с истински залп от тройки - пет поред, с три поредни на Николай Стоянов.

 

И последната част започна с тройка и това на практика вече реши всичко, а разликата скочи вече над 20 точки. Спартак не се предаде лесно и продължи да се опитва, но въпреки това нямаше време за повече наваксване.

 

И двата отбора играха с по осем баскетболисти, беройци без Райнс и Лазаров, Спартак Плевен без Ники Маринов и Острев, а основно титулярите допринесоха за точковия актив.

 

Освен Ники Стоянов, 21 вкара и Фейджин заедно със 7 борби и 5 асистенции. 13 и 11 борби добави Кейлъб Бишъп.

 

19 за Спартак вкара Димитър Маринчешки, 14 - Любен Пасков, по 11 Мартин Маринов и Ивко Ивков, вторият и с 11 борби на сметката си.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи