Вариантите за класиране преди последния кръг в НБЛ


Вариантите за класиране преди последния кръг в НБЛ
17-04-2021 09:11 | BGbasket.com

До края на редовния сезон в Националната баскетболна лига предстои да се изиграе само още един кръг, мачовете от който са днес.

 

Рилски спортист предсрочно си осигури първото място преди плейофите, където ще има за съперник Спартак Плевен. Вторият Левски Лукойл пък ще играе срещу седмия Ямбол. Балкан също няма как да бъде изместен от третата позиция и предстои да научи съперника си, докато деветият Черно море Тича няма да участва в плейофите.

 

Остана да бъдат разпределени и местата от четвърто до шесто, като за тях се борят Берое, Черноморец и Академик Пловдив.

 

Баскетболистите на Йордан Янков вече изиграха всичките си мачове и завършиха с баланс 11-13, като остава да чакат резултатите от другите срещи.

 

Берое и Черноморец пък са с 11-12, като именно от техните мачове днес ще зависи и крайното класиране. Тимът на Любомир Минчев гостува на лидера Рилски спортист в Самоков, докато този на Васил Евтимов приема Спартак Плевен.

 

Според bwin безспорни фаворити в тези два двубоя са именно Черноморец и Рилски спортист. За победа на тима от Бургас коефициентът е 1.07, докато за този от Плевен - 7.00. Подобна е и ситуацията в другата среща, където за успех на лидера в класирането Рилски спортист се дава коефициент 1.06, а за победа на Берое - 6.25.

 

Останалите два мача: Черно море Тича – Левски Лукойл и Балкан – Ямбол няма как да променят подреждането, независимо от развоя им.


Ето и вариантите за класиране на местата от четвърто до шесто:

 

Победа за Берое и победа за Черноморец

 

Берое и Черноморец ще се изравнят с баланс 12-12, като четвърти ще е тимът от Стара Загора заради предимството в директните мачове. Отборът от Бургас остава пети, докато шести ще е Академик Пловдив с победа по-малко.

 

Победа за Берое и загуба на Черноморец

 

Берое ще излезе еднолично на четвъртото място с баланс 12-12, докато Черноморец и Академик ще са с 11-13. Пети обаче отново ще е тимът на Васил Евтимов заради предимството в преките двубои срещу състава на Йордан Янков.

 

Загуба на Берое и победа на Черноморец

 

Черноморец ще стане с баланс 12-12 и ще завърши четвърти, докато в тази ситуация с победа по-малко ще са Берое и Академик. Този път обаче пети ще е пловдивският тим заради трите победи срещу своя опонент през сезона, а старозагорският отбор ще остане шести.

 

Загуба на Берое и загуба на Черноморец

 

В тази ситуация ще се получи тройна въртележка, като и трите отбора ще са с баланс 11-13. Тогава ще се гледат директните мачове, като така четвърти ще е Черноморец, пети – Академик и шести – Берое.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи