Балкан с убедителна победа за край на редовния сезон


Балкан с убедителна победа за край на редовния сезон
(сн. balkan-basket.com)
17-04-2021 19:28 | Мария Маринова

Балкан спечели последния си мач от редовния сезон в Националната баскетболна лига. На свой терен тимът от Ботевград надви убедително Ямбол със 101:77 в двубой без значение за класирането, след като водеше почти през цялото време.

 

Баскетболистите на Йовица Арсич завършват трети в редовния сезон с баланс 17-7, като след изиграването и на последните два мача днес ще стане ясен и съперникът им на четвъртфиналите. Възможните опоненти са Берое и Академик Пловдив. Ямбол пък е седми с 9-15, като в плейофите ще срещне втория Левски Лукойл.

 

В тази среща в групата на „зелените“ се завърна Марин Маринов, докато извън състава този път остана Станимир Маринов. Съперникът им пък бе без Уили Атууд, който получи контузия в предния мач на тима.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна доста резултатно, като в първите пет минути играта вървеше кош за кош. Постепенно обаче домакините започнаха да трупат разлика, възползвайки се от многото пропуски на съперника и след първата част преднината им вече бе двуцифрена – 29:19.

 

След равностойни начални минути на втория период,  Балкан направи серия от 13:2 и се откъсна с 20 точки аванс. „Зелените“ имаха сериозно предимство в подкошието, където стреляха 72% през първото полувреме и на почивката се оттеглиха при 50:33 в своя полза.

 

Пет поредни точки на Ямбол на старта на второто полувреме принудиха Йовица Арсич бързо да вземе прекъсване. Водени от Иван Лилов, гостите свалиха разликата и до 9, но след това домакините отново натрупаха аванс, а преди заключителната четвърт водеха със 74:59.

 

Балкан стартира последната част със серия от 18:6, като нямаше проблем да поддържа солидния си аванс до края. В оставащите минути пък и двамата старши треньори дадоха повече шанс на изява на част от състезателите си, които не получават толкова игрово време.

 

Най-резултатен за победителите бе Тауан Ейджи със 17 точки и 8 борби. Димитър Димитров вкара 16 точки, с 15 е Сияни Чеймбърс, а по 11 добавиха Божидар Аврамов, Дарко Балабан и Николай Грозев.

 

За Ямбол над всички бе Иван Лилов с 23 точки (5 тройки), с 9 е Александър Матушев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи