Тони Дечев: Не искам да изглеждаме по този начин в плейофите


Тони Дечев: Не искам да изглеждаме по този начин в плейофите
(сн. balkan-basket.com)
17-04-2021 21:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев бе разочарован от представянето на неговия тим при загубата от Балкан в Ботевград в последния мач на двата отбора от редовния сезон в Националната баскетболна лига. Ето как коментира той развоя на мача:

 

Според мен днес ни липсваше характерът и въобще битката. Много лесно позволихме на качествен отбор като Балкан да играе в нападение. Почти никакъв отпор нямаше през първото полувреме, получихме 50 точки. Надявах се на почивката, че мога да променя нещо, но не стана много. Това не ми хареса в този мач: начинът, по който играехме в защита - и като енергия, и като индивидуални действия, и като отборни. През второто полувреме вече започна да ни куца и борбата. Разликата според мен дойде именно от това. При положение, че Балкан стреляше почти 50% от тройката и когато ти взимат и борби в нападение, много трудно можеш да се противопоставиш на тяхната класа. Надявам се да са разбрали и този мач да им е за урок, защото ни чака плейоф. Не искам да изглеждаме по този начин в плейофите.

 

Със сигурност е много трудно, когато един от основните състезатели (б.р Уили Атууд) е извън игра. На останалите ще им трябва време да се наместят. На нас ни се случи само преди два дни. Днес в доста дълъг период от мача опитах да играя само с двамата ни високи играчи, защото това трябва да бъде оттук нататък някакъв вариант. Все още не сме се напаснали. Това е причината да не изглеждаме добре в нападение, но няма причина да не изглеждаме добре в защита.

 

До последния мач ще гоним победа срещу отбор от Топ 3. На мен не ми пречи да поставям цели, защото смятам, че така момчетата се амбицират и се опитват да дават максимума, макар че в последните мачове не го виждам. Надявам се да го покажем в плейофите.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи