Рилски не прости на Берое и го прати шести в НБЛ


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

17-04-2021 20:39 | BGbasket.com

Рилски спортист разгроми Берое със 109:67 и освен че приключи страхотно редовния сезон в НБЛ, изпрати съперника си на шестата позиция преди плейофите.

 

Рилски играе със Спартак Плевен в първи кръг от плейофите, докато Берое отиде на Балкан.

 

Берое и днес бе без Павел Маринов, Брейди Роуз и по-трайно контузения Николай Стоянов. Останалите обаче също бяха далеч от нужното ниво, за да се противопоставят на най-силния тим у нас през годината.

 

Мачът започна много интересно, равностойно и предимно с игра в атакуващ план. Отсъствието на сериозни действия в отбрана доведе до над 30 точки общо в първите пет минути от четвъртината.

 

Много силно игра от началото центърът на Берое Седариан Райнс, а Павлин Иванов водеше домакините напред. След 10 минути старозагорци водеха с 25:24, а Рилецо нямаше нито едно извършено нарушение.

 

Така стартира и втория период, преди Рилски да избухне в средата на частта и да се откъсне с 9 напред, с отлична стрелба от тройката. Самоковци освен страхотното нападение чрез Тихомир Желев и Трей Портър, се справяше без проблеми и в защита в тази четвъртина. На другия полюс бяха бероици, които допуснаха огромен брой точки - 51 за 18 минути. За да се усложни допълнително ситуацията за Берое, проблем получи отново и Станислав Ваклинов.

 

Разликата скочи до цели 17 точки в един момент, а Портър продължи с фантастичните си изяви и наниза 17 точки само за една част. Американецът бе 7/7 от стрелба, а Рилецо се оттегли при 56:42 на почивката.

 

Нещата не изглеждаха по-добре за Берое и в третата част, напротив, почти шест минути гостите не реализираха кош от игра, а дистанцията не само мина 20 точки, но подгони и 30. Нервите ескалираха дотам, че Любо Минчев взе прекъсване, без да каже дума на играчите си, само за да замени Кей Джей Фейгън. След третата четвърт разгромът бе пълен - Рилски водеше с 87:56 и Берое тотално крушира.

 

Ситуацията ставаше все по-неприятна за Берое и гостите се предадоха в последния период. За шест минути от него те отбелязаха едва три точки, срещу 19 за Рилски, което направи разликата над 40.

 

Любо Минчев даде много време на юношите си в този мач, като накрая дебют в НБЛ направи и Георги Бошнаков.


23 точки за Рилецо вкара Портър, 18 добави Алекс Симеонов, 15 Брендън Браун и още трима с двуцифрен актив.


Райнс бе най-резултатен със 17 за Берое, 15 добави Кейлъб Бишъп.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи