Аржентина взе последната квота за четвъртфиналите в Токио


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

01-08-2021 10:29 | BGbasket.com

Аржентина е последният отбор, който се класира за четвъртфиналите на баскетболния турнир при мъжете на Олимпийските игри в Токио. В директния мач за третото място в група C „гаучосите“ отстраниха домакина Япония с 97:77 и така една победа им стигна за място в следващата фаза.

 

Гостите стартираха много силно мача и още след десет минути игра водеха с двуцифрена разлика, като до края не изпуснаха преднината си.

 

Ветеранът Луис Скола отново бе над всички за своя тим с 23 точки и 10 борби. Дабъл-дабъл записа и Факундо Кампацо – 17 точки и 11 асистенции, като овладя и 7 борби.  Габриел Дек реализира 16 точки, с 14 е Маркос Делия.

 

Юдай Баба бе най-резултатен за японците с 18 точки и 7 борби. Юта Ватанабе се отчете със 17 точки и 9 борби, по 13 точки вкараха Макото Хиеджима и Руи Хачимура, 10 добави Дайки Танака.

 

До четвъртфиналите, освен Аржентина, достигнаха още Испания, Словения, САЩ, Франция, Австралия, Италия и Германия, докато Япония, Иран, Нигерия и Чехия отпаднаха от турнира.

 

Жребият за следващата фаза ще бъде изтеглен след изиграването и на последния мач от групите между Испания и Словения.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Аржентина
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи