Словения продължава без грешка в Токио след епичен мач с Испания


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. FIBA.basketball)

01-08-2021 13:22 | BGbasket.com

Словения спечели група C на баскетболния турнир при мъжете на Олимпийските игри в Токио и продължава да е без загуба до момента. В дербито за първото място тимът надви друг от фаворитите за отличията Испания с 95:87, нанасяйки му първа загуба в надпреварата.

 

Двубоят предложи интрига до последно, като словенците наваксаха и двуцифрено изоставане, за да измъкнат успеха след силна последна четвърт.

 

Двата тима вече си бяха гарантирали място на четвъртфиналите, като по-късно днес ще научат и съперниците си в следващата фаза, които ще бъдат определени чрез жребий.

 

Първото полувреме бе много оспорвано, като в него разликата така и не надхвърли 6 точки и на почивката Испания водеше с 44:41.

 

Високата резултатност се запази и след паузата. За кратко авансът на водения от Серджо Скариоло тим достигна 12 точки, но след силен край на частта словенците намалиха за 68:70.

 

По-малко от четири минути преди края Лука Дончич и компания стигнаха до пълен обрат при 83:82. Последваха няколко размени на водачеството, но Словения все пак измъкна успеха.

 

Влатко Чанчар бе най-резултатен за европейския шампион с 22 точки. Майк Тоби се отчете с 16 точки и 14 борби, Клемен Препелич реализира 15 точки. Лука Дончич вкара нетипичните за него само 12 точки, но малко не му достигна за трипъл-дабъл, след като записа още 14 борби и 9 асистенции. Яка Блажич добави 10 точки.

 

За Испания Рики Рубио бе над всички с 18 точки и 9 асистенции. Алберто Абалде вкара 14 точки, по 12 имат Руди Фернандес и Серхио Люл.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСПАНИЯ - СЛОВЕНИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ТУРНИР - МЪЖЕ, ТОКИО 2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Испания, Словения
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи