Още два отбора от квалификациите на ФИБА Къп ще играят в групите


Още два отбора от квалификациите на ФИБА Къп ще играят в групите
(сн. FIBA.basketball)
19-09-2021 12:05 | BGbasket.com

Още два от участниците в квалификационните турнири за ФИБА Къп също ще получат право да играят в груповата фаза на надпреварата. Това стана ясно след изиграването на всички мачове от пресявките в Шампионска лига.

 

По регламент само победителите в квалификациите за ФИБА Къп трябва да вземат квоти за редовния сезон, но Клуж и Прометей също освободиха по едно място с класирането си за групите на по-силния турнир.

 

Така възможност да играят за групите на ФИБА Къп ще получат и два от отборите, завършили на второ място в своите квалификации.

 

Това увеличава и шансовете на Академик Пловдив, който дори и да не спечели турнира в София, може да се надява да е сред тези два тима, ако разбира се, преди това отстрани Ираклис.

 

Един от финалистите от квалификациите във ФИБА Къп ще попадне в група B в редовния сезон, в която е Рилски спортист, тъй като там трябваше да бъде именно Прометей. Другите сигурни участници за момента са Апоел Ейлат (Израел) и Киев Баскет (Украйна).

 

Вторият финалист пък отива в група А на мястото на Клуж, където са още Капфенберг Булс (Австрия), Лондон Лайънс (Великобритания) и победителят от квалификационния турнир в София.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи