Бойко Миленков: Минчев остави трайна следа, което задължава всеки негов наследник да дава максимума


Бойко Миленков: Минчев остави трайна следа, което задължава всеки негов наследник да дава максимума
(сн. balkan-basket.com)
21-09-2021 14:05 | Мария Маринова

Новият старши треньор на Берое Бойко Миленков е мотивиран отборът му да се представи на ниво през този сезон. Той застана начело на тима през лятото, след като замени на поста Любомир Минчев, чийто помощник бе в последните няколко години.

 

Лесно ли е приел предложението, какви са целите и очакванията му за новия сезон Миленков разкри първо пред BGbasket.com.

 

- Доволен ли си от подготовката, която направихте до момента?

 

- Подготовката е в разгара си, както се казва. В лицето на Николай Колев, който отговаря за кондиционната работа на отбора, смятам, че имам сериозен и отговорен човек до себе си, на който имам пълно доверие. Чисто баскетболно ни чака много работа, както всички други отбори.

 

-  Какви са впечатленията ти от представянето ви в контролите?

 

- Първо искам да благодаря на всички отбори, с които се договорихме да изиграем контролни мачове. Доволен съм, че във втория ни мач направихме стъпка нагоре спрямо грешките, които допуснахме в първия. Това е атестат, че състезателите имат желание да израстваме като отбор.

 

-  Какво мислиш за селекцията, която направихте през това лято?

 

- Едно изключително спокойно лято откъм селекция. Успяхме да привлечем всички състезатели, които бяхме харесали и съм изключително щастлив, че те ни гласуваха доверие и са част от Берое. В треньорския щаб до мен е Теди Буков - един огромен професионалист в работата си, и съм сигурен, че съм направил правилния избор с неговото привличане.

 

Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора и на закрито

(сн. facebook.com/Beroebasketball)

 

- Поставили ли сте си някакви конкретни цели в първенството и Балканската лига?

 

- Конкретните ни цели са да направим един нормален сезон и на двата фронта.

 

- Какви са личните ти амбиции с Берое?

 

- Лични амбиции имам, болни амбиции нямам. Пределно сме мотивирани отборът да се представи на добро ниво.

 

- Лесно ли се съгласи да застанеш начело на мъжкия отбор?

 

- Според мен всеки помощник-треньор би взел присърце едно такова предложение и смятам, че е някак естествено продължение на нещата. Разбира се, летвата е много сериозно вдигната след престоя на един изключителен човек и треньор като Любо Минчев. Смятам, че той остави трайна следа в старозагорския баскетбол, което по естествен път задължава всеки негов наследник да дава максимума от себе си.

 

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на закрито(сн. facebook.com/Beroebasketball)

 

-  Доколко това, че познаваш обстановката в отбора, ти помага и в новата роля?

 

- Обстановката я създават играчите. Именно затова смятам, че оставането на Сашо Янев и Седариан Рейнс в отбора е от изключителна важност. Това са играчи, с които сме работили през годините и на които може да се облегне един начинаещ треньор.

 

-  Какво е мнението ти за конкуренцията в НБЛ този сезон?

 

- Предвид тежката ситуация в световен мащаб с пандемията тази година доста от отборите са с намалени бюджети, което неимоверно ще се отрази на качеството на играта. Нямам наблюдения все още върху всички отбори, но колкото и банално да звучи, се очертава едно конкурентно и интересно първенство.

 

-  Какво мислиш за поредната забрана за фенове по трибуните?

 

- Нашият клуб излезе вече със становище по темата, което и аз подкрепям. Спорт без публика е най-голямото наказание - първо за самите състезатели и след това, разбира се, и за и без това малобройните фенове на баскетбола.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Бойко Миленков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи