Категорична победа за Хебър на старта на новия сезон в ББЛ А група


Категорична победа за Хебър на старта на новия сезон в ББЛ А група
(сн. ББЛ)
21-09-2021 22:00 | BGbasket.com

Хебър победи НСА с 87:54 в първия мач от новия сезон в ББЛ А група. Двубоят се проведе тази вечер в столичната зала „Триадица“ и бе част от квалификационния турнир в регион Запад, в който участва още и Миньор 2015.


Тази седмица трите отбора ще премерят един срещу друг по системата всеки срещу всеки, като първите два в крайното класиране ще получат право да играят в ББЛ А група. При желание, последният ще има възможност да продължи участието си в ББЛ Б група.

 

Следващият мач от турнира е в четвъртък от 20:00 часа, като противопоставя Миньор 2015 и НСА.

 

Двубоят тази вечер започна с много пропуски и от двата тима. Постепенно обаче Хебър взе инициативата и започна да трупа разлика, като след първата четвърт дръпна с 22:7. Трудностите в нападение за НСА продължиха, а в комбинация с многото грешки, разликата в полза на съперника продължи да расте и на почивката той водеше с 41:16.

 

След паузата резултатността се вдигна значително, но баскетболистите на Веселин Веселинов отново имаха сериозно предимство и преди заключителната четвърт се откъснаха със 71:35. В оставащото време играта бе сравнително равностойна, но доста по-опитният тим на Хебър поддържаше солидна разлика и на практика мачът вече се доиграваше.

 

По 18 точки за победителите отбелязаха Станислав Славейков (7 борби) и Герасим Николов (6 борби). Кристиян Георгиев записа дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, с 14 точки е Денис Петков.

 

Даниел Милчев бе най-резултатен за НСА с 23 точки,  като отбеляза 7 тройки, но направи и 7 грешки. Ерик Кирилов е с 10 точки и 8 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ХЕБЪР

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, КВАЛИФИКАЦИИ (ЗАПАД), СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи