Янков: Трябва да компенсираме с желание и борба


Янков: Трябва да компенсираме с желание и борба
(сн. shum.bg)
08-10-2021 21:47 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Шумен Янко Янков сподели, че е нормално в отбора му да има притеснение в началото на участието в НБЛ. „За повечето това е първи мач на ниво Национална баскетболна лига. Опитахме се с треньорския екип и ръководството да ги подкрепим. Да се опитаме, колкото се може повече да избегнем този момент. Но трябва да отдадем дължимото и на противника. Определено към момента в пъти по-класен отбор от нас. Със завършена селекция, в друг етап на подготовката си. При нас имаме все още имаме хора със здравословни проблеми, това не е оправдание. Определено ми се ще да изглеждаме по-добре дори и срещу водещите отбори в първенството, но в днешния ден отборът на Рилски спортист заслужено ни надигра по всички показатели и се поздрави с победа. Преди няколко дни спечелиха и Суперкупата на България, значи в по-добра форма и по-добри като селекция са към момента. Имаме поглед, виждаме какво е нивото и трябва да работим“, заяви Янков.

 

„Един от чужденците не беше днес още се оправят документите му - работна виза. Едно от момчетата е с операция от апендицит и той ще е извън строя около месец. Но мисля, че не са сериозни травми и най-скоро ще се включат в тренировъчния процес“, каза още Янко Янков и добави:

„Ще търсим да си играе по-смело и с по-голямо желание... по-борбено. От повечето отбори ще изоставаме физически и да кажем като класа, но това нещо трябва да се компенсира с желание и с борба. Това днес в малка степен го видяхме и това са преки забележки към моите играчи.“

 

„Трудно е наистина, като цяло млад отбор сме. Трябва да го преодолеем това. Вижда се и разликата в класата между двата отбора. И трябва да се работи, друго няма. Трябва да подобрим играта в защита. Комуникация, трябва енергия. В този мач не се видя много енергия. В нападение трябва да си вкарваме положенията, създаваме просто трябва да вкарваме“, пък коментира Константин Паисиев.

 

„Те показаха много агресивна игра, не можем да отговорим на тази агресия към момента. За разлика от нас си вкарват положенията, остават сами, вкарват от тройката с добър процент. В борбата със сигурност е много голяма разликата, сигурно играем с много грешки за пореден мач. Имаше някакво напрежение, но като влезеш в игра изчезва и просто играеш. Наистина разликата е класата, нищо друго“, заяви още Паисиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Янко Янков, Константин Паисиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи