Никола Костич: Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем


Никола Костич: Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем
(сн. shumenbasket.org)
15-10-2021 13:11 | shumenbasket.org

Едно от новите попълнения на Шумен Никола Костич смята, че на отбора му ще трябва време да се сработи и да започне да се представя по-добре в първенството. Ето какво сподели баскетболистът пред клубния сайт на шуменци:

 

- Започнахме трудно сезона със загуба от силния отбор на Рилски спортист, как видях нашият отбор в този мач?

- Първо бих искал да поздравя съотборниците си за здравата битка срещу отбора, спечелил Суперкупата. Направихме много грешки и ще трябва да поработим още за отстраняването им. Имаме и един играч на позиция център, който не взе участие. Надявам се от кръг на кръг да изглеждаме по-добре и по-добре. Поздравявам играчите на Рилски спортист за победата и за феърплей играта, която показаха.

- Кои са основните слабости на отбора ни според теб? Какво трябва да подобрим в играта?

- Мисля, че имаме нужда от още работа, особено върху отборната защита. В този момент не можем да разчитаме и на всички играчи от селекцията. Отборът е млад, ще отнеме още време да се обиграем, може би месец-два. Мисля, че една от основните ни цели трябва да е подобряване на защитата.

- Вече си почти месец в Шумен, какво е впечатлението ти за клуба и града?

- Тъй като тренираме здраво, не остана много време да направя обиколка на града. Но мисля, че в баскетболен клуб Шумен организацията е на много високо ниво и се работи професионално. Доволен съм до момента от престоя си тук.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи