Новият сезон в женската А група започва днес


Новият сезон в женската А група започва днес
16-10-2021 12:07 | BGbasket.com

Новият сезон в женската А група започва днес с два мача в Пловдив и Монтана.

 

В шампионата тази година отново ще вземат участие шест отбора, а основни претенденти за трофея остават Берое Стара Загора и Монтана 2003.

 

Действащият шампион започва сезона изцяло с български състав, като ще се подвизава само на родните терени. Тимът на Таня Гатева се раздели с няколко баскетболистки през това лято като поне на този етап няма да привлича чуждестранни състезателки, а попълни състава с млади попълнения.

 

В Монтана 2003 пък запазиха българското ядро, като са единственият отбор за момента, който ще разчита и на баскетболистки от чужбина. Тимът има и нов старши треньор – Мануел Марков, който замени на поста Стефан Михайлов.

 

За поредна година в А група ще играе и Академик Пловдив, който отново ще бъде воден от Елена Петрова. Селекцията на тима съчетава опит и младост, като в състава отново личи името на една от ключовите фигури на тима Анна Римпова.

 

Останалите три отбора в първенството през тази година са от София. Като старши треньор на бронзовия медалист Славия отново е записан Георги Божков, който завърши миналия сезон, след като Силвия Пеева стана майка. Освен по-младите момичета в отбора, в състава отново са по-опитните Вероника Джикова и Мария Светославова, като този път в състава не е картотекирана Гергана Брънзова.

 

Шампион 2006 също запазва голяма част от ядрото от изминалия шампионат, като за поредна година отборът ще бъде воден от Лъчезар Коцев.

 

През тази година има и една промяна. Черно море Одесос няма да участва в А група, като в елита се завръща Локомотив София. Отборът ще бъде воден от Лилия Георгиева, като ще разчита основно на девойки.

 

Този уикенд ще се изиграят и трите мача от първия кръг, а ето кои съдии ще ги ръководят, както и къде да следите днешните двубои:

 

16.10 (събота)

 

14:00 Академик Пловдив – Шампион 2006 – СЪДИИ, СТАТИСТИКА НА ЖИВО

 

15:00 Монтана 2003 – Славия – СЪДИИ, СТАТИСТИКА НА ЖИВО

 

17.10 (неделя)

 

17:30 Локомотив София – Берое Стара Загора – СЪДИИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи