Обрадович загубил 10 милиона заради Партизан


Обрадович загубил 10 милиона заради Партизан
(сн. kkpartizan.rs)
21-10-2021 14:01 | BGbasket.com

Завръщането на Желко Обрадович начело на Партизан продължава да е актуална тема, а по думите на спортния директор на клуба Зоран Савич, той е направил голяма жертва с това решение.

 

„Любовта му към Партизан е абсолютно нереална. И отношението му клуба е такова. Малко са тези, които биха повярвали, че някой е готов да изгуби 10 милиона евро, за да дойде в Партизан, а Желко направи точно това. Той е като локомотив, на който му е все едно дали за него са закачени пет, шест или десет вагона. Има невероятна енергия. И излъчва нещо специално. Обичам да гледам всяка негова тренировка. Всички са като малък треньорски семинар“, коментира Савич за местния „Експрес“.

 

„Признайте, че не е лесно. Някога е имал в отбора си трима от най-добрите плеймейкъри в историята на европейския баскетбол. Диамантидис, Спанулис и Ясикевичус в един отбор. Сега е готов на друга крайност. Решен е да направим най-младия отбор в Еврокъп. И от първия ден се отнася така, както би било в ЦСКА или Панатинайкос, а не Партизан. Ето това е феноменалното“, добави Зоран Савич, чието собствено завръщане в Партизан също бе изненада.

 

„Всичко се случи за буквално седем дни. Не съм имал намерение да се връщам по нашите ширини, тъй като повече от 30 години бях в чужбина. Говорих със съпругата ми, която ми каза, че това, което ми се предлага ми подхожда повече от ролята на мениджър. Казах си Ок, имаш марката, което е най-важното. Нямаш отбор, нямаш резултат, но имаш марка, която си заслужава“, сподели още 54-годишният бивш югославски национал.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Партизан, Желко Обрадович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи