Нов инфарктен обрат и 2-0 за Балкан срещу Левски


Нов инфарктен обрат и 2-0 за Балкан срещу Левски
(сн. balkan-basket.com)
14-05-2022 21:01 | Мария Маринова

Балкан се доближи на победа от финала в Националната баскетболна лига. Баскетболистите на Небойша Видич поведоха с 2-0 на Левски, след като тази вечер спечелиха и второто си домакинство в „Арена Ботевград“ със 76:72.

 

Подобно на първия мач, и този предложи много интрига до последно. Домакините изпуснаха двуцифрен аванс, който натрупаха в началото, но отново направиха обрат през последната част и измъкнаха успеха.

 

В тази среща на пейката на гостите не бе Константин Папазов, който изгледа мача от ВИП ложата.

 

След този двубой серията се мести в София, като мач №3 е във вторник.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двата тима играеха на приливи и отливи в началото на мача. Балкан започна много силно и дръпна с 9:2 след три поредни тройки – две на Димитър Димитров и една на Крис Минков. В средата на частта преднината на тима стана и двуцифрена при 15:4, като шест минути Левски нямаше кош от игра. „Зелените“ обаче повече не се разписаха през тази четвърт. Воден от Зейн Ноулс, съперникът им вкара 11 безответни точки, като след добавка на Йордан Минчев равенството бе възстановено – 15:15.

 

Домакините си върнаха водачеството в началото на втория период след точни стрелби на Димитър Димитров и Крисчън Джоунс. Малко след това обаче Левски направи серия от 10:0 доведе до пълен обрат за Левски, а на почивката водеше с 36:31. „Сините“ имаха само една тройка за цялото първо полувреме, но играеха по-стабилно под коша, а освен това бяха почти без грешка при наказателните удари – 15/16.

 

След паузата играта вървеше кош за кош. На няколко пъти Балкан намаляваше пасива си само до 2, но без да успее да направи пълен обрат. В края на частта воденият от Димитър Ангелов тим поведе с 54:46 след тройка на Христо Захариев. Амад Рори върна един кош и заключителната четвърт започна при 6 аванс за Левски.

 

Баскетболистите на Небойша Видич направиха серия от 10:2 на старта на решителния период и поведоха за първи път през това полувреме при 58:56. Паркър и Минчев за кратко върнаха преднината на своя тим, но балканци отвърнаха с 8 поредни точки и минута и половина преди края поведоха със 70:64, преди серията им да бъде прекъсната от точна стрелба на Паркър.

 

Крисчън Джоунс отново направи разликата 6 при оставащи 38 секунди. Последва обаче кош на Зейн Ноулс и грешка на Балкан, което позволи на Чавдар Костов да намали само на 2 и да върне интригата 9.9 секунди преди края. Амад Рори бе фаулиран и не сбърка, но след това Костов отново даде надежда на своя тим. На линията този път застана Крис Минков, който също бе точен и донесе успеха на домакините.

 

Крис Минков вкара 19 точки за успеха. С 16 и 9 борби е Крисчън Джоунс, Дерик Маркс има 13 точки, 11 и 8 асистенции записа Амад Рори, а с 10 точки и 8 борби е Димитър Димитров.

 

За Левски 17 има Зейн Ноулс. Чавдар Костов е с 14, 11 има Джош Паркър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи