Крис Минков: Основната енергия ни идва от публиката


Крис Минков: Основната енергия ни идва от публиката
(сн. balkan-basket.com)
14-05-2022 23:23 | BGbasket.com

Баскетболистът на Балкан Крис Минков стана водещ реализатор за отбора си при победата срещу Левски в Ботевград днес. Ето какво сподели баскетболистът след мача, след който тимът му поведе с 2-0 в полуфиналната серия в НБЛ:

 

„Мисля, че последните три мача, като изключим този в Пловдив, правим точно това – вярваме си и играем с енергия, въпреки че днес ни липсваше малко през първото полувреме. Мисля, че точно това ни помогна да спечелим мача във второто полувреме, както го направихме и в първия мач. Днес лимитирахме Левски в борбите в нападение, защото първото полувреме отново ни взеха твърде много борби. Предният мач имат 19, което са 19 нападения повече от нас и ние все пак го спечелихме. Лимитирахме борбата в нападение.

 

Мисля, че това ни помогна да спечелим мача, както и невероятната публика в залата. Бих ги призовал да ни напълнят залата отново. Отиваме, Дай Боже, да затворим серията в София. Феновете са нашият ключ към това, тъй като мисля, че основната енергия, която ни идва второто полувреме, е точно от публиката.

 

За мен това, че играем с по-малко напрежение е важно. Както и треньорът ни каза преди да започне серията, отборът на Левски е фаворит, аз също мисля така. Те имат ростер от 15 човека, но мисля, че това е нож с две остриета да имаш толкова дълга ротация, да държиш всеки щастлив, всеки един от играчите да получава минутите и стрелбите си. Въпреки техния ростер мисля, че енергията и сърцатата игра, която показваме, ни помага."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи