Рилски спортист се затрудни, но поведе с 2-0 на Спартак


Рилски спортист се затрудни, но поведе с 2-0 на Спартак
(сн. НБЛ)
15-05-2022 20:43 | BGbasket.com

Рилски спортист поведе с 2-0 в полуфиналната си серия в Националната баскетболна лига. Тимът от Самоков спечели и второто си домакинство на Спартак Плевен, побеждавайки го тази вечер с 89:75 и вече е само на победа от това да се класира на втори пореден финал в шампионата.

 

Успехът обаче не дойде никак лесно, като голямата разлика се получи едва в последната част.

 

Серията се мести в Плевен, като третият мач е в сряда в зала „Балканстрой“.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна много равностойно и с чести смени на водачеството. Водени от Коча Йовович, баскетболистите на Тодор Тодоров успяха да дръпнат с 5 точки в средата на частта. Силни финални минути обаче и по-добра игра в подкошието, Рилски спортист обърна за 24:20.

 

Мачът продължи кош за кош, като съставът на Людмил Хаджисотиров поддържаше крехък аванс. Минута преди края на полувремето Спартак отново излезе напред, но две поредни тройки на Павлин Иванов върнаха преднината на домакините и почивката дойде при 46:41 в тяхна полза. Интересното е, че те имаха по-добра успеваемост при стрелбата от игра, но не вкараха нито един наказателен удар, след като пропуснаха и трите си опита.

 

След паузата на два пъти Рилски спортист повеждаше с 9 точки, но гостите успяваха да намалят изоставането си. Кош на Николай Стоянов три минути преди края на частта свали разликата само на 1, но преди решителния период отборът от Самоков увеличи за 68:61.

 

Домакините започнаха заключителната четвърт със серия от 13:0, като близо пет минути Спартак не успяваше да се разпише. Това на практика се оказа и преломният момент в мача, след който домакините нямаха проблем да поддържат солидния си аванс до последно.

 

Павлин Иванов бе най-резултатен за победителите с 25 точки. Брандън Браун е с 21, 10 добави Барет Бенсън.

 

За съперника Николай Стоянов реализира 16 точки. С 12 е Коча Йовович, а по 10 добавиха Максим Корниенко (8 борби) и Мартин Маринов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи