Гергана Иванова и шампионки за девойки – в разширения състав на България по 3х3


Гергана Иванова и шампионки за девойки – в разширения състав на България по 3х3
16-05-2022 20:30 | basketball.bg

Националката и състезателка на унгарския БЕАК Гергана Иванова ще облече екипа на България и във формата 3х3. Тя се съгласи да участва в тима на страната ни в квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния). Мачовете ще са на 4 и 5 юни.

Освен Гергана Иванова, в състава на България са още станалите преди ден шампионки на България за девойки U19 за втора поредна година Микаела Дамянова, Ванина Василева и Виктория Иванова, съотборничката им от женския тим на Шампион 2006 Антония Филипова и топреализаторът на Славия Виолета Григорова.

Конкуренция на тима ни в Румъния ще са домакините от Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Великобритания, Естония, Италия, Турция, Дания, Латвия и Белгия. Победителите в полуфиналите ще се класират за 3x3 Europe Cup. Загубилите полуфиналите ще играят бараж за класиране на континенталния турнир.

Квалификационни турнири ще има и в Израел и Кипър. FIBA 3x3 Europe Cup 2022 ще се проведе в Грац, Австрия.

Мъжкият тим на България беше определен в национални квалификации. За участие в Констанца се класира отборът на Миньор в състав Георги Бързаков, Христо Гатев, Кристиян Ставрев и Георги Кръстев. Резерви на тима ще са Асен Попов и Даниел Запрянов.

Основният тим ще има възможност още тази неделя да тества силите си на турнир в Комотини, Гърция.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи