Сашо Везенков: Ще пратим този случай до ФИБА, обяснението е смешно


Сашо Везенков: Ще пратим този случай до ФИБА, обяснението е смешно
(сн. balkan-basket.com)
25-05-2022 21:40 | Мария Маринова

Генералният мениджър на Балкан Сашо Везенков сподели, че клубът му тепърва ще взима решение как да процедира, след като Арбитражната комисия отмени решението за трите служебни загуби на Левски в полуфиналната серия между двата тима. Той обаче бе категоричен, че случаят ще бъде изпратен до ФИБА. Ето какво още сподели Везенков пред BGbasket.com:

 

„Сега прочетох, че съгласно българския закон за физическа култура и спорт, на играч, който е издадено разрешение от федерацията или от лигата, има право да упражнява правата си. Явно Арбитражната комисия е съставена от хора, които не се занимават със спорт.

 

Аз искам точно и ясно да кажа, че в цял свят разрешение за игра на даден играч се дава от ФИБА и дори за Евролигата, които са в невероятен конфликт, без това разрешение няма право да играе никой. Има точни правила и те трябва да се спазват. Според мен Арбитражната комисия не е запозната, те не са спортни юристи. Не мога да коментирам повече, но обяснението е смешно. Когато има нередовен състезател, който няма разрешение, мисля, че Нора знае повече от всички, които заседават и правят всичко това.

 

За мен това обяснение е неясно и неточно. Представете си федерацията на Венецуела картотекира някой без разрешение и той може да играе, защото правилата са такива за спорта в дадената държава. ФИБА има ясни и точни правила. Не мога да кажа правилно или неправилно е, афектиран съм.


Една наша жалба беше отменена, защото моето пълномощно е изпратено в лигата и те казват, че няма да го разглеждат. А в същото време идва обяснение, че имат право да играят по законите на спорта в България - извинявайте, но баскетболът и футболът имат правила, които не се съобразяват с дадените държави.

 

За това, което е решено днес – аз не съм Тити Папазов, този артист, за когото сцената на Сатирата и даже бих казал и на Малък градски театър зад канала е тяхна. Мога ли да коментирам какво ще направи нашият клуб след преди десет минути взето решение? Обяснението им, което прочетох във вашия сайт е смешно. Баскетболът има други закони. Явно тази комисия не е запозната. Мога ли да кажа дали ние ще играем утре или вдругиден? Искам да се запозная с решението на Арбитража. Когато ФИБА каже – да, не сте прави, ние ще играем с Левски по всяко едно време. И на мен това ми е неприятно.

 

Ще пратим този случай до ФИБА. Да ми каже Арбитражната комисия, че разрешението трябва да се плаща от федерацията, а не от клуба, бих го приел. Но да ми дадат обяснение, че според българските закони, щом е картотекиран от БФБ или лигата без разрешение от ФИБА, може да играе, е най-малко смешно.

 

Не мога да кажа каква ще е нашата реакция. И на мен ми е крайно неприятно, но пак казвам – не съм толкова голям артист, колкото другия. Не мога да дам коментар, преди да се запозная точно с нещата, но знам, че Нора Рангелова е по-запозната от мен, за да се стигне до това решение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи