Тити Папазов: Нека Балкан се класира по спортен път на финал, не по административен


Тити Папазов: Нека Балкан се класира по спортен път на финал, не по административен
(сн. balkan-basket.com)
26-05-2022 00:59 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Константин Папазов пожела право на отговор след интервюто на генералния мениджър на Балкан Сашо Везенков по повод отмяната на наказанието за три служебни загуби на столичния тим. Ето какво сподели наставникът пред BGbasket.com:

 

„Казал е, че Малък градски театър ми бил тесен. Искам да кажа във връзка с високата оценка от г-н Везенков, в последните години той беше далеч от баскетбола, сега се върна в Ботевград абсолютно заслужено в любимия клуб. Но има един пропуск, много точно е упоменато, че решенията на Арбитражната комисия са окончателни и няма как да бъдат обжалвани. Единствено само могат да се възползват от правата си за пропуснати ползи евентуално в съда.

 

Но предполагам, че това е слабост, с която не е запознат на базата на това, че на 1 март през 2015 година беше освободен от баскетбола и дълги години не беше. Явно Мишо Михайлов не го е запознал с решение, за което доколкото си спомням само той беше против, да не могат да бъдат обжалвани решенията на Арбитражната комисия. Имам такъв спомен, много е късно сега да му звънна да го питам, но така помня. Явно г-н Везенков не е запознат. Решението на Арбитражната комисия в този му вид е окончателно, а в съда всеки може да търси своите претенции абсолютно основателно.

 

Знам за моите безспорни качества. От дете, едва 11-годишен бях избран да се снимам във филм, който се снимаше в Литаково и Скравена. Бяхме позиционирани в Правец, спяхме в хотела, който беше единствен в региона, така че явно оттам г-н Везенков е запознат с моите артистични възможности. Безспорен факт е, че това са най-авторитетните театри – Сатиричния и този зад канала. Това, което мога да направя с огромно удоволствие и при желание от страна на г-н Везенков да гостувам и в Ботевград.

 

По никакъв начин за мач №4 няма да нарушаваме феърплея за посещаемост от страна феновете на Балкан. Ще се абстрахираме от нападките по наш адрес и ще продължи комуникацията с Мишо Михайлов, за да може максимален брой зрители от Ботевград да имат възможност да подкрепят своите любимци. Ще се събере Управителният съвет на баскетболния клуб и ще погледнем вариант да им завишим бройката от 220, реално 260 с още доста безплатни пропуски, на 300. Най-голямо уважение имаме към хората от Ботевград.

 

Първата възможна дата, на която зала „Универсиада“ е свободна, е 28 май. Смятам, че е коректно и за чакащия отбор на Рилски спортист. Ако искат, може да играем и на 29 май. Аз предложих най-ранния вариант. Залата е ангажирана на 27 май, тъй като при никакви опции не се предполагаше, че ще е необходима на баскетболния клуб. Има заявено събитие от хората, които ползват залата. Форсмажорната ситуация по никакъв начин не може да се отразява на заетостта на залата. Аз предлагам 28, но ако от Балкан са против, ще играем и на 29. И неделя е ОК, но събота ще е най-удобна за пътуващите фенове на Балкан.

 

В тази връзка смятам, че ще е най-коректно мачът да е в 18:00 часа. Вече няма Евролига да се съобразяваме с нея, но трябва с едно от най-големите събития – финала на Шампионска лига. Ние в София с трамвая и метрото, можем да се приберем за 10 минути, но не по-малко заслужават и хората от Ботевград. Трябва да бъдем при еднакви условия. Така че да дойдат и да подкрепят отбора си и после да се върнат, за да могат да гледат Шампионска лига. Ако някой има други предложения, ние сме открити и съвсем коректни. Има време – ясно е, че утре е невъзможно, в петък ни е ангажирана залата, остава събота. Само знам, че 29 май е хубава дата – един път Левски стана шампион, един път Балкан.

 

Категорично заявявам, че всеки е нормално да си търси интереса. Изненадан съм безкрайно много от изказването на г-н Везенков, защото смятам, че той е голям спортист и баща на такъв. Не би трябвало да бъде щастлив, както за момент бяха на финала служебно. Нищо не пречи и е напълно реалистично – отборът на Балкан има своите по-големи шансове да отиде на финал към този момент. Нека да го постигне по спортен път, а не по административен. Сега забелязах и че отборът на Плевен е излязъл с много остра позиция за Елеонора Рангелова. Нямам представа и отношение по тяхната позиция. Моето мнение го изразих още в петък. Сега се опитаха да вмъкнат документ на комисията, с който Левски не беше запознат.

 

Иначе тъй като решението се взима от Арбитражната комисия в София, ако съдът в София и впоследствие този в Лозана, не знам трибуналът в Хага дали се занимава с такива казуси, впоследствие бихме се съобразили с всички институции, вероятно и с ФИБА, както каза и г-н Везенков.

 

Сега на този етап трябва да се концентрираме и двата отбора да направим най-доброто и да зарадваме нашите привърженици с добра игра. Накрая ще победи само единият за съжаление, няма как да има хикс като в шаха. Но аз съм щастлив, че към този момент няма искри по оста Ботевград – София, което е прекрасно. Да, изключителна грешка на БФБ и на хората, които администрират първенството, е тази серия да се забави. Недоразумения и грешни решения на федерацията ни принудиха и двата отбора да излезем от игрови ритъм. Но в края на краищата едно е сигурно, че и двата отбора сме поставени при равни условия от гледна точка на тренировъчен процес и поддържане на игрови ритъм.

 

Казвал съм го и преди – най-успешният треньор съм в България. Никога не съм си позволявал да има шампанско в съблекалнята или фланелки преди мач. Единственото, което ме вълнува е да успеем да използваме домакинското предимство в мач №4. Вчера беше голям празник на футболния Левски. Имам уверението, че всички футболисти, които са в София - и от настоящия отбор, и от Синята приказка, без чужденците, които си заминаха, ще бъдат на 28 май в залата и ще подкрепят отбора.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Тити Папазов, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи