Звонко Папак: Половината от състезателите в ББЛ А група трябва да са до 20 години


Звонко Папак: Половината от състезателите в ББЛ А група трябва да са до 20 години
(сн. ББЛ)
02-06-2022 12:17 | BGbasket.com

Помощник-треньорът на Шумен -2 Звонко Папак, който е и в щаба на първия отбор в НБЛ, даде изключително висока оценка за нивото на ББЛ А група през този сезон. Неговият тим спечели редовния сезон на Изток, но в плейофите остана втори след загуба от миналогодишния шампион Шоутайм. И двата отбора ще играят на Националните финали през следващата седмица, а ето какво сподели още Папак за сезона до момента:

 

„Искам да кажа, че съм доволен от представянето на отбора ми в ББЛ А група и да честитя на Шоутайм, който заслужено взе първото място на Изток. Просто на финала бяха по-добри и треньорът им имаше по-добра тактика.

 

Цялото първенство мина добре и коректно. Получиха се добри мачове. Нямаше никакви инциденти. Съдиите бяха отлични, организацията също. Имаше хубави мачове. Конкуренцията беше добра на Изток. Тук има играчи, които спокойно могат да бъдат в някой отбор в НБЛ.

 

Единствено мисля, че трябва да играят по-малки състезатели и задължително в един отбор половината баскетболисти трябва да бъдат до 20 години, а в игра винаги да има поне по двама от тях. Ако може, в тази трета дивизия да играят само деца до 20 години. Имам голям опит в българския баскетбол и мога да давам оценки и съвети за много неща. Ако играят при мъжете, те могат паралелно да се състезават и при юношите.

 

Също искам да има разменено домакинство, което да помага за популяризацията на баскетбола в Добрич, Търговище, Шумен. Мисля, че трябва всички да поработим малко, за да става още по-хубаво.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ, Звонко Папак
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи