Небойша Видич: Това трябва да бъде българският баскетбол


Небойша Видич: Това трябва да бъде българският баскетбол
(сн. balkan-basket.com)
02-06-2022 23:52 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич смята, че показаното в първия мач от финалната серия трябва да бъде лицето на българския баскетбол. Ето какво още сподели той след загубата от Рилски спортист в Самоков:

 

„Ако проверите статистиката, това беше мач с 40 асистенции общо от двата отбора – по 20 за всеки, и общо 21 грешки. Това не е лошо за този етап от сезона. Какво не ни достигна? Мисля, че задължително трябваше да накажем Рилски спортист с повече точки. Там имаше прекалено много опции, когато сме можели да стреляме, даже в полето. Това е единият проблем. Вторият беше, че имат 19 точки от втори шанс срещу 11. Да ни вземат борбата – ОК, можем да живеем с това. Но след това да забият и да вкарат, това е недопустимо.

 

Моят помощник каза, че става същият мач с Рилски спортист почти винаги. Но не е само това. Имаме много отворени стрелби. Имаме опция да решим, а не го правим. Моите момчета трябва да бъдат по-решителни да вкарат.

 

Искам да изпратя послание за всички, които обичат българския баскетбол. Мисля, че това трябва да бъде българският баскетбол. Аз не чух едно лошо нещо. Това е въпрос и за вас. Микрофонът може да стои и на стойката. Вие трябва да казвате нещата с истинските им имена. Публиката е от двете страни. Това са два отбори, които са сериозни в тренировъчния процес, играят баскетбол, няма лошо нищо. Кой ще победи, ще видим, но няма натиск. Отлично съдийство днес. Може и да е имало някои грешки, но това не е влияло. Нямам какво лошо да кажа за това. Това е моята препоръка за вас, българите, аз не съм българин. Това трябва да бъде българският баскетбол. И всички, които искат това, да дойдат тук, а не да дърпат надолу и да мътят водата.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи