Балкан нанесе първа загуба на Рилски в Самоков за 1-1 в серията


Балкан нанесе първа загуба на Рилски в Самоков за 1-1 в серията
(сн. balkan-basket.com)
04-06-2022 21:02 | Мария Маринова

Балкан изравни финалната серия с Рилски спортист на 1-1 победи. „Зелените“ спечелиха втория мач в Самоков тази вечер с 86:82, нанасяйки първа загуба на съперника си на негов терен през този сезон и едва трета в шампионата изобщо.

 

Гостите водеха през по-голямата част от мача, но ключова се оказа силната трета четвърт, в която натрупаха аванс и не го изпуснаха до последно.

 

Победата бе първа и за Небойша Видич в Самоков изобщо в кариерата му.

 

След този двубой серията се мести в Ботевград, като мачовете са във вторник и четвъртък, но ще се играят пред празни трибуни заради наказанието на Балкан.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Димитър Димитров и Крисчън Джоунс дадоха аванс на Балкан от 8:2 на старта на мача. Водени от стартиралия много силно Алекс Симеонов, на няколко пъти домакините се доближаваха само на 2, но отборът от Ботевград не изпусна водачеството си и след десет минути игра водеше с 25:21.

 

Натискът на Рилски спортист обаче се засили и близо четири минути след началото на втория период тимът поведе за първи път в мача след кош на Трей Портър за 34:32. Крисчън Джоунс бързо възстанови равенството, след което последваха куп пропуски и от двете страни. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров успяха да поведат с 39:34. Те обаче правеха твърде много грешки. Балкан се възползва и след серия от 7:0 и тройка със сирената на Станимир Маринов, на почивката обърна за 41:39.

 

Брандън Браун и Павлин Иванов отново дадоха аванс на домакините в началото на втория период , но Балкан бързо си върна водачеството след ключови отигравания на Димитър Димитров. Отборът от Самоков поддържаше близка дистанция, но в средата на частта на практика остана без водещия си реализатор в мача до момента Алекс Симеонов, който седна на пейката за четири лични нарушения. Последва нова силна серия за ботевградския тим, който за първи път поведе с двуцифрена преднина, а след нова тройка в последната секунда, този път на Крис Минков разликата скочи при 67:53.

 

Авансът на Балкан скочи до 15, но и Джоунс увисна с нарушения, а Златин Георгиев и Деян Карамфилов намалиха за 62:70. Дерик Маркс обаче отново направи преднината на тима му двуцифрена. По-малко от три минути преди края при 79:68 на терена прехвърчаха искри, а Портър, Маркс и Рори получиха технически нарушения. За натрупани фаулове Балкан остана без Димитров, Маркс и Маринов, но Балкан удържа водачеството си до края и спечели, въпреки че Рилски до последно търси обрата. Накрая за лични нарушения излезе и Алекс Симеонов.

 

По 16 точки за победителите вкараха Димитър Димитров и Станимир Маринов.


За домакините Брандън Браун реализира 17 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи