Дамян Минков: Имаме потенциал и големи шансове за промоция в Дивизия А


Дамян Минков: Имаме потенциал и големи шансове за промоция в Дивизия А
(сн. НБЛ)
21-06-2022 12:04 | sportal.bg | BGbasket.com

Един от основните играчи на Берое и националния отбор за младежи U20 - Дамян Минков сподели очакванията си за предстоящото Европейско първенство в Грузия, което започва в средата на юли.

 

Младежите са в група с Латвия, Унгария и Ирландия, като първият им мач е на 15 юли, когато се изправят срещу латвийците.

“Подготовката върви нормално, всичко е по план”, споделя Минков за подготвителния лагер пред sportal.bg. “Условията са отлични, а обстановката в отбора е много добра, все пак повечето момчета вече се познаваме от години. За нас като играчи може да бъде само плюс да тренираме под ръководството на една от най-големите легенди в баскетбола ни - Георги Младенов. Той е взискатален и изискващ всичко да става на 100 процента от възможностите ни, но същевременно при нужда винаги би влязъл в положение и би ни помогнал", добави крилото.
"Да, напълно се съгласявам с мнението, че имаме големи шансове да спечелим промоция за Дивизия А, защото имаме много потенциал. Разполагаме с играчи с доста качества, високи момчета и не на последно място - характери. По мое мнение обаче не трябва да мислим толкова напред във времето, а да насочим фокуса си тренировка за тренировка и мач за мач”, заяви баскетболистът на Берое.

Националите ще се готвят във във Вършец до началото на Европейското, като междувременно ще изиграят няколко контроли срещу отборите на Румъния, Северна Македония и Грузия.

 

Що се отнася до групата на България на Европейското и съперниците на “лъвчетата”, Минков споделя следното:“Всички тези отбори са традиционно трудни противници и трябва да подходим с максимално внимание и концентрация към всеки един от тях, без да ги подценяваме или надценяваме. Аз съм оптимист и се надявам да можем да зарадваме българската баскетболна общественост и мисля, че имаме потенциал, но в никакъв случай на трябва да излизаме пренавити и да тръгваме с голямата кошница”, заяви крилото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи