Лъчезар Коцев: Поставените цели до момента са изпълнени на 90%


Лъчезар Коцев: Поставените цели до момента са изпълнени на 90%
25-06-2022 13:26

Националният отбор по баскетбол за жени до 20 години завършва първата част от подготовката си за Евро 2022. За поредна година девойките тренират в залата на спортно училище "Олимпийски надежди" в Чепеларе.

 

Тимът ще започне през уикенда приятелските срещи с два двубоя срещу Румъния в Стара Загора. Мачовете в зала "Общинска" са на 25 юни от 18:00 часа и от 11:30 часа на 26 юни. 

"От дълги години сме в Чепеларе, преди време с момчетата, с който се занимавах в националните гарнитури, сега с момичетата до 20 години. Избрали сме Чепеларе, защото надморската височина е прекрасна за нашата подготовка, успяваме да изпълним всички поставени задачи баскетболни, физически и кондиционни. Залата е на наше разположение 24 часа и затова се спираме именно на това място. От друга гледна точка, битовите условия са прекрасни. Кметът Боран Хаджиев се е погрижил за нас, да не сме лишени от нищо и затова предпочитаме Чепеларе като база за начална подготовка от дълги години", каза старши треньорът Лъчезар Коцев, който успя да класира отбора в "А" дивизия. Той даде видео интервю за Община Чепеларе. 

"Подготовката върви по план, доста е тежка, защото трябва да подготвим отбора както физически, така и психически и технически. Но целите, които сме си поставили за този период на 90 процента са изпълнени. След това ни предстои серия от контролни срещи. В дивизия А нашата задача е да се представим добре и ако успеем да си запазим мястото в елита", добави той. 

На първенството в Шопрон (Унгария) в Дивизия А България ще излезе за първия си мач срещу Полша на 8 юли. На 9 юли е двубоят срещу фаворита Испания, а на 10-и срещу Литва.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи