Втори турнир в памет на Димитър Пенчев предстои в Ботевград


Втори турнир в памет на Димитър Пенчев предстои в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
25-09-2022 17:17 | balkan-basket.com

За втора поредна година в Ботевград ще се проведе баскетболен 3х3 турнир в памет на бившия играч и треньор на Балкан Димитър Пенчев Димитров. Събитието ще се състои на 1 октомври от 10:00 часа на площадките до зала "Георги Христов". Турнирът е за мъже и младежи над 16 години.


Наградният фонд е в размер на 1600 лв, като ще има и предметни награди.

Турнирът носи името "Димитър Димитров - Лъвското сърце" - такова, каквото носеше той през всичките години, в които бе част от баскетболната игра. Митко Пенчев си отиде от този свят на 15 август, 2018 година след тежко заболяване.

Димитър Пенчев израства в баскетболната школа на Балкан Ботевград. С подрастващите формации става два пъти шампион на България и още 17-годишен е включен в мъжкия тим на "зелените".

 

Баскетболните му качества и сърцатата му игра са забелязани от ямболския треньор Иван Чолаков, който го привлича в града край Тунджа. Той бързо се налага като основен играч, като прекарва шест години там, а през сезон 2001/2002 печели и титлата в първенството.

 

След това се завръща в родния Балкан, където носи и капитанската лента, като има и кратък престой във варненския Черно море.

 

След четири сезона за отбора от Ботевград той преустановява кариерата си като играч през 2007 година. Не спира с баскетбола - продължава като треньор, предавайки баскетболните си умения и изключителния си дух на момчетата от школата на Балкан. Под негово ръководство 16-годишните стават шампиони на България през 2012 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи