Турци спечелиха турнира на колички в София, бронз за българите


Турци спечелиха турнира на колички в София, бронз за българите
26-09-2022 19:01 | basketball.bg

Турският Енгелилерспор спечели Купата на Международния турнир по баскетбол на колички в София. Надпреварата се проведе през уикенда в зала "Триадица"

 

Във финала турците надиграха категорично с 88:57 тима от Босна и Херцеговина Змай Градачак, след като още на полуврумето водеха с 47:21.

В мача за бронза българският представител БКХИК София-Балкан с треньор Николай Иванов победи с 63:54 сръбския Мачва БН01. Пети е тимът на полския ЛТРСН Лодз, а шести е другият турски отбор Айдън Ефелер.

Призьорите бяха наградени от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и председателя на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.

„Искам да отлича представянето на българския София-Балкан в една много силна конкуренция. Шампионите от Турция играят в Суперлигата, а в националното съперничество са с над 80 отбора. Босненците има лига с 40 тима, докато у нас отборите останаха три и въпреки това, спечелихме бронза. Сега ни предстои последният кръг от Държавното първенство на 8-9 октомври и Балканската лига в Сърбия седмица по-късно", заяви Борис Томов, координатор на българския отбор.

Председателят на параолимпийската ни асоциация Илия Лалов изтъкна колко трудно и изискващо огромен ресурс е подобно състезание.

Има специални изисквания за транспорт, настаняване, тъй че благодаря на организаторите, че за втора поредна година осигуряват възможност за спорт на хората със специфични потребности – при това в една много сериозна международна конкуренция. Световната тенденция е за интеграция на олимпийските и параолимпийските централи, както и на международните спортни федерации", каза още Лалов.

За най-резултатен играч със 74 т. общо бе награден Бюлен Йълмаз от шампионите Енгелилерспор, той грабна и приза за MVP на турнира. За най-много борби бе отличен неговият съотборник Еркан Айтач, а с най-много асистенции завърши босненецът Едис Имширович.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: баскетбол на колички
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи