ФИБА направи промени в датите на световните квалификации през ноември


ФИБА направи промени в датите на световните квалификации през ноември
(сн. FIBA.basketball)
30-09-2022 17:06 | БТА

ФИБА е взела решение да промени датите на срещите от ноемврийския прозорец от квалификациите за Световното първенство по баскетбол за мъже през 2023 година. Целта е те да не съвпадат напълно с тези на мачовете от Евролигата и да има шанс някои от играчите да успеят да се присъединят към националните си отбори.

 

Така двубои ще има само на 11 и 14 ноември (петък и понеделник).

 

Участниците в Евролигата обаче имат планирани срещи, част от 7-ия кръг и на 10 ноември, и на 11 ноември, а според източници на специализираното издание Eurohoops.net, организацията отказва да направи промени в календара си.

 

Не е ясно дали промяна ще бъде осъществена и за предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година, в които участва България.

 

Националният отбор, воден от селекционера Росен Барчовски, трябва да гостува на Португалия на 10 ноември и на Кипър на 13 ноември. Гръцкият Олимпиакос например, където играе българинът Александър Везенков, обаче има домакинство в Евролигата на сръбския Партизан също на 10 ноември, което значи, че националът няма да може да се включи в представителния ни тим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи