България U20 вече вижда четвъртфиналите


България U20 вече вижда четвъртфиналите
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
14-07-2019 19:49 | BGbasket.com

България U20 изигра страхотен мач срещу Финландия и разгроми скандинавците с 84:58.


Така тимът ни вече е с три победи от три мача на Европейското първенство и вече е основен претендент за първото място в група Б. Предстоят два дни пауза и мач с Чехия, като и преди него отборът ни е с единия крак на четвъртфинал!

 

Само тройна въртележка и зависимост от определен брой точки може да ни лиши от място в Топ 8. 26-те точки разлика от днешния мач обаче на практика ни пращат 99% напред, а ако Чехия победи Финландия във вторник, това ще се гарантира и преди заключителния мач България-Чехия, който ще се яви пряк сблъсък за първото място.


Няколко бързи атаки за българския тим му дадоха начален тласък, но Финландия за съвсем кратко време възстанови паритета. Оттам играта вървеше кош за кош, като и двата състава размениха аванс от 4-5 точки.


В средата на втория период обаче старанията на нашия тим дадоха резултат и страхотна серия от 14-2 даде двуцифрена преднина.


Сега вече по-успешно българските играчи се възползваха от нарушенията срещу себе си и реализираха 13/16 до почивката, и с по-добра борба водеха с 40:31 след едно полувреме.


Третата четвърт бе отлична за България и отборът продължи да играе силно и да трупа аванс, достигнал до 26 точки.


В края на частта и началото на четвъртата имаше лек спад, но след това нещата отново се върнаха към двайсетина точки разлика и така останаха до края.


България за пореден път си спечели борбата, а наниза и 11 тройки.


22 точки отбеляза Александър Матушев, 14 - Николай Михайлов, а 13 Марин Маринов. По 11 добавиха Цветомир Чернокожев и Борислав Младенов, първият с 11 борби, вторият - с 9. 8 точки и 7 асистенции записа Лъчезар Димитров, а единственият друг с точки в мача бе Евгени Василев с 5.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФИНЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МЛАДЕЖИ U20

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МЛАДЕЖИ U20

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МЛАДЕЖИ U20

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2019 ЗА МЛАДЕЖИ U20

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи