Мария Костуркова дебютира за бронзовия медалист в Адриатическата лига


Мария Костуркова дебютира за бронзовия медалист в Адриатическата лига
(сн. instagram.com)
10-09-2019 14:16 | BGbasket.com

Мария Костуркова се завърна в Европа с екипа на словенския Цинкарна Целе, който е бронзов медалист в Адриатическата лига през миналата година. Тимът изигра първи две контролни срещи от подготовката си за новия сезон, който стартира за него на 28 септември. В тези проверки лесно бяха надиграни Енисей Красноярск и Триглав.

 

Преди няколко месеца състезаващата се за Португалия Костуркова се дипломира в университета Вашингтон Стейт, където завърши дигитални технологии. В продължение на няколко години тя бе съотборничка с Борислава Христова. През лятото Мария бе в България, за да подкрепя майка си Марияна и водения от нея тим на Португалия U16 на европейското за момичета в София.

 

След това тя се отправи към Целе, където вече се готви с новите си съотборнички. До момента Мария Костуркова е играла само в португалската лига, преди колежа, като там бе част от женския тим на Кинта дос Ломбос още като девойка.  

 

„Чух положителни неща за Целе като клуб и град. Убедена съм, че това е оптимална среда за бъдещото ми развитие в баскетбола, в която ще мога да напредвам като играч и личност. Обещавам да направя всичко възможно да помогна на отбора да расте от мач в мач, за да можем да постигнем най-добрия резултат в края на сезона“, сподели Костуркова.

 

През следващия сезон Цинкарна Целе отново ще се състезава в Адриатическата лига, където за поредна година ще премери сили с Берое Стара Загора и Монтана 2003. Словенският тим вече е готов със селекцията, като освен Мария Костуркова, в тима има още четири нови попълнения.

 

В момента заедно с Мария и тима на Целе тренира и звездата на словенския национален тим Ника Барич, която е състезателка на Динамо Курск, но в Русия още не са стартирали подготовка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Цинкарна Целе, Мария Костуркова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи