Стабилна Испания завърши приказката на Полша


10-09-2019 17:53 | BGbasket.com

Испания е вторият ясен полуфиналист на Световното първенство, след успех над Полша с 90:78.


Испанците очакват победителя от Австралия-Чехия за следващата си битка. Те ще играят трети път на полуфинал, с едно-единствено отличие - титлата от 2006-а.


Въпреки ролята си на фаворит и постоянната преднина, Испания не успя да намери особено спокойствие в мача. Полша непрекъснато гонеше опитния си съперник в резултата, а испанците имаха доста празнини в защита. За кратко иберийският тим дръпна с 10 в средата на втората част, но само за да допусне поляците да се върнат до 6 на почивката. Силно първо полувреме записа Хуанчо Ернангомес, докато звездата на Полша Матеуш Понитка бе ограничен само до 2 точки.


В края на полувремето лош удар в коляното на Руди Фернандес за малко притесни испанците, но той се върна в игра веднага след подновяването ѝ.


Именно дългогодишното взаимодействие между Руди и Рики Рубио изстреля тима напред с 12 на старта на третата част. Във всеки момент, в който нещата отиваха на зле обаче, поляците намираха път обратно и се държаха в мача.


С 6 минути до края, разликата падна до 6 точки, а Полша направи и солидна защита веднага след това, за да си даде страхотен шанс при пасив от едва четири точки и много оставащо време.


И в тази ситуация обаче Испания се справи перфектно, без напрежение и приключи всичко с нов двуцифрен аванс с 2 минути до сирената.


Рики Рубио бе най-резултатен с 19 точки, а 9-те му асистенции стигнаха за това да задмине Пабло Приджони в ранглистата по този показател от 1994-а насам и е едноличен лидер. Рубио има вече 111, а Приджони е със 106.


19 за Полша реализира Ей Джей Слотър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСПАНИЯ - ПОЛША

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Испания, Полша
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи