Дий Бост остава основен вариант за националния тим


Дий Бост остава основен вариант за националния тим
(сн. LAP.bg)
22-11-2019 17:05

България по всяка вероятност ще продължи да разчита на Дий Бост като натурализиран баскетболист и в предстоящия квалификационен цикъл за Евробаскет 2021. Това разкри старши треньорът на "лъвовете" Росен Барчовски.

"Бост е много важен за нашия тим. Предстоят разговори, много зависи дали ще е мотивиран достатъчно, за да играе. Хубавото е, че в първия прозорец през февруари няма мачове на Еврокупата, което предполага, че Монако ще го пусне да дойде", заяви Барчовски пред "Тема спорт".

Дий Бост и неговият тим се класираха за втората фаза на Еврокъп, като два кръга преди края френският тим не може да бъде изместен от Топ 4 в подреждането на група А.

Росен Барчовски коментира и ситуацията с някои от останалите играчи, които могат да попаднат в отбора. "Ще имаме отново проблем на позиция "пет", където и Николай Вангелов не получава в момента игрово време в Балкан. Не знаем още какво ще бъде положението с Александър Везенков, който е малко вероятно да бъде пуснат от Олимпиакос, тъй като февруари Евролигата ще има кръгове. Въпреки това съм оптимист, че ще се справим. И при трите ни класирания този век минавахме през иглени уши. Ще го направим и сега, без значение от състава", завърши селекционерът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Дий Бост
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи