Ръководството на Черно море Тича: Има вариант да напуснем първенството


Ръководството на Черно море Тича: Има вариант да напуснем първенството
(сн. arenavarna.com)
06-12-2019 15:44 | arenavarna.com

Финансовото състояние на Черно море Тича не е никак добро. Това обяви ръководството на клуба на пресконференция, на която присъстваха президентът д-р Георги Ганчев, изпълнителният директор Саша Топчов, старши треньорът Галин Стоянов-Патрика и помощникът му Кирил Петров.

 

Д-р Ганчев разкри, че има уверение на кмета на Варна Иван Портних, че през следващата седмица ще съдейства в намирането на средства за клуба. Ако до края на декември обаче мъжкият отбор няма генерален спонсор, има вероятност дори да се откаже от участието си в първенството.

 

“Поводът да се съберем е състоянието и бъдещето на баскетболен клуб Черно море Тича – на мъжкия клуб и на детско-юношеската школа. Този клуб е емблема на града и не може с лека ръка да бъде затрит. Всеки град в България би се гордял с една такава институция, спокойно мога да го нарека институция този клуб, като Черно море. С детско-юношеска школа, която в последните пет години е четири пъти №1 в България, с мъжки отбор, който през годините прослави не само града, но и страната на международната сцена. В момента финансовото ни състояние не е цветущо. Все още нямаме официален спонсор. Имаме обещанието на кмета на община Варна г-н Портних тези неща да се случат до следващата седмица. Ако ние нямаме спонсор този месец декември, не виждам как клубът може да оцелее и има вариант и да напуснем първенството. На този етап нещата не стоят толкова драматично, но тази опция е реална и съществува”, каза той.

 

“По отношение на школата – там продължаваме на всички фронтове, както досега. Тя също изисква много средства – първо, защото е най-голямата в България, второ защото ние сме най-отдалечени от всяка една дестинация и разходите по транспорт, по всиччки организациите на мачове са финансово много високи. Има и един много сериозен проблем – залата, в която тренират децата. Миналата година падаха парчета от тавана и даже имаше реален риск да бъде наранено някое от трениращите деца. Не е нормално най-добрата школа у нас да тренира в такива условия”, заяви още д-р Ганчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи