Дунав и Доростол си осигуриха място в Топ 4 при момичетата U16 (снимки)


Дунав и Доростол си осигуриха място в Топ 4 при момичетата U16 (снимки)
(сн: BGbasket.com)
31-07-2020 21:06 | BGbasket.com

Дунав и Доростол се класираха за полуфиналите на Държавното първенство за момичета U16, което се провежда в Русе. Те завършиха на първите две места в група А и продължават борбата за медалите в шампионата. На полуфиналите русенки ще имат за съперник Черно море Одесос, докато силистренки ще се изправят срещу Рилски спортист.

 

Домакините спечелиха групата си след пет поредни победи. В първия си мач за деня Дунав надви Левски с 66:56. Столичани водеха единствено в първите няколко минути на срещата, след което домакините поведоха и до края не изпуснаха аванса си. Разликата в тяхна полза ставаше и двуцифрена в хода на мача и въпреки че Левски на няколко пъти скъсяваше дистанцията, така и не стигна до нов обрат.

 

Зорница Герасимова се отчете с 20 точки и 7 борби за успеха, 16 точки има Илиана Илиева, а 14 добави Никол Николова. За съперника Маргарита Иванова се отчете със 17 точки и 12 борби, 13 точки има Никол Бончева, а с 11 е Цветина Илиева.

 

По-късно днес Дунав се справи убедително с Монтана 2003, побеждавайки с 66:41. Русенки на практика си решиха срещата още през първото полувреме, след което водеха с 40:13. След паузата авансът им достигна 37 точки и въпреки че изгубиха последната част и вкараха едва 4 точки в нея, спечелиха убедително.

 

Илиана Илиева завърши с 12 точки за победителите, за съперника с 11 е Преслава Атанасова.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

Доростол се нуждаеше от две задължителни победи днес и успя да ги постигне. В първия си мач тимът надви Монтана 2003 с 60:50. След размяна на кошове в началните минути Доростол взе инициативата и след първата част бе напред с 18:12. Тимът поддържаше аванс от няколко точки през втория период, като на почивката водеше с 30:25. След паузата силистренки на няколко пъти повеждаха с двуцифрен аванс, след което Монтана намаляваше изоставането си на 4 точки, но до пълен обрат така и не се стигна най-вече заради многото грешки на тима.

 

Деана Стояновска бе най-резултатна за победителите с 24 точки, 22 има Зехра Салим. За съперника Цветелина Върбанова вкара 12 точки, 11 има Преслава Атанасова, а с 10 е Светломира Попова.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

В директния мач за второто място в групата Доростол измъкна успеха срещу Шампион 2006 с 54:52 с обрат след продължение. Така двата тима се изравниха с баланс 3-2, но Доростол продължи напред заради победата в директния мач.

 

Столичният тим поведе с 19:11 след първата четвърт, а на почивката вече бе напред  с 38:25, след сериозна доминация в подкошието. Отборът от Силистра залагаше на стрелбата от тройката, но успя само при един от 15-те си опита. След паузата обаче настъпи срив в играта на Шампион, който за цялата трета четвърт вкара едва 2 точки и преднината му бе намалена само 4. Малко след началото на последната част Доростол направи пълен обрат, но в края столичани изравниха за 49:49. Драмата стана пълна, след като баскетболистка на Шампион бе фаулирана със сирената и получи правото да изпълни два наказателни удара, с което да донесе успеха на своя тим. Тя обаче не успя да отбележи нито един и мачът отиде в продължение. То също бе много оспорвано, като силистренки го спечелиха с 5:3 и си осигуриха място на полуфиналите.

 

В основата на успеха бе Зехра Салим с 30 точки и 9 борби, докато другият ключов играч на тима Деана Стояновска не завърши срещата за пет фаула. За Шампион 20 точки и 13 борби има Виктория Иванова, 10 точки добави София Александрова.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 

По-рано днес Шампион 2006 надви убедително Берое Стара Загора с 58:39. Първото полувреме бе сравнително равностойно. След десет минути игра столичният тим водеше с 12:8, но на почивката старозагорки имаха точка преднина при 22:21. След паузата обаче Шампион взе инициативата, възползвайки се от грешките на съперника, и започна да трупа разлика, която в края стана внушителна.

 

Виктория Иванова завърши с 21 точки и 7 борби за победителите, София Александрова отбеляза 20 точки. За Берое Каролина Кирилова наниза 13 точки, с 10 и 11 борби е Мартина Георгиева.

 

В другия мач, изигран днес, Левски надви Берое Стара Загора със 73:68. Старозагорският тим дръпна с 20:9 още през първата четвърт, като поддържаше аванс почти до самия край на срещата. 30 секунди преди сирената обаче Левски успя да изравни, а след това и да поведе за първи път в срещата, което му бе достатъчно за крайния успех.

 

Маргарита Иванова бе над всички за столичани с 30 точки и 9 борби, Цветина Илиева има 13 точки, а с 10 е Катрин Илиева. За Берое Ралица Кенарева вкара 22 точки, Катрин Кирилова отбеляза 14, а с 13 и 11 борби е Мартина Георгиева.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ U16 - ДУНАВ РУСЕ U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА U16 - ШАМПИОН 2006 U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДОРОСТОЛ U16 - МОНТАНА 2003 U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА U16 - ЛЕВСКИ U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - ДУНАВ РУСЕ U16

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШАМПИОН 2006 U16 - ДОРОСТОЛ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи