Божидар Аврамов: Имаме сили да влезем в групите на Шампионска лига


Божидар Аврамов: Имаме сили да влезем в групите на Шампионска лига
(сн. balkan-basket.com)
06-08-2020 16:12 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Божидар Аврамов смята, че през този сезон „зелените“ разполагат с по-класен състав от миналия и имат сили да влязат в груповата фаза на Шампионска лига. Тимът официално даде старт на подготовката за новия шампионат в понеделник, а пред BGbasket.com националът сподели с какви чувства се завръща в „Арена Ботевград“.

 

„Доста време очаквах този момент. Всички се връщаме в много добро настроение, така че се надявам всичко да е наред този път, да свършим добра работа в тренировъчния процес и да се подготвим за мача с Цмоки, заяви Аврамов.

 

Балкан успя да запази ядрото от българските играчи и за предстоящия сезон, като в състава бяха привлечени и някои нови попълнения.

 

„Мисля, че на първо виждане сме доста приятен отбор. С пристигането на Станимир Маринов вдигнахме още класата на тима, той е един от най-добрите български баскетболисти през последните години. Надявам се да покажем добра игра и да зарадваме колкото фенове ще има в залата“, смята гардът, според когото новият сезон трябва да започне с привърженици по трибуните.

 

Той се присъедини към думите на капитана Димитър Димитров, който заяви, че през този сезон Балкан ще преследва Купата и титлата в шампионата. „Със сигурност на всеки един са това целите. Надявам се да постигнем това, което искаме и ние, и ръководството. Още обаче не се знае каква ще е ситуацията в бъдеще, така че по-добре да го караме стъпка по стъпка“, заяви Аврамов.

 

Националът сподели и какво мисли за съперника на Балкан в първия предварителен кръг на Шампионска лига Цмоки Минск: „Честно казано, нямам абсолютна никаква представа с какъв състав са, но очаквам един доста силен отбор от гледна точка, на това, което съм гледал през последните години. Със сигурност няма да ни е лесно.“

 

Според него обаче влизането в груповата фаза е постижима цел: „Мисля, че имаме сили. В първия кръг са отбори от нашето ниво, в следващия са с малко по-високи бюджети. Ако имаме късмет, със сигурност ще имаме и шанс да се класираме за групите на Шампионска лига.“

 

Божидар Аврамов се надява ситуацията с коронавируса да не се усложни отново. „От доста места се чува, че има вероятност септември пак да ни затворят, но силно се надявам да не става така. Времето ще покаже. Наистина се надявам да не се случва, защото вече ще стане доста време без баскетбол и ще излезем тотално извън форма“, завърши баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Божидар Аврамов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи