Чавдар Костов: Най-важното е всички да сме във форма за Евробаскет 2022


Чавдар Костов: Най-важното е всички да сме във форма за Евробаскет 2022
22-02-2021 18:41 | BGbasket.com

Националът Чавдар Костов направи равносметка за представянето на България в европейските квалификации. „Лъвовете“ се класираха за Евробаскет 2022, а на последния турнир в Рига записаха победа срещу Латвия и загуба от Босна и Херцеговина днес.

 

„Всичко в турнира беше страхотно, включително и като организация. За разлика от първия мач, този беше без напрежение и за нас, и за Босна, защото ние се класирахме, а те спечелиха групата. И двата отбора играха без напрежение. Бяхме добре до третата част, но след това мисля, че загубихме енергия“, заяви баскетболситът.

 

През 2011 г. той бе сред младите играчи на европейското, а сега вече ще води тима в ролята на капитан. „Мисля, че съм готов да го направя. Най-важното е, че имаме време да подготвим отбора и всички да бъдат в най-добрата форма за това състезание“, заяви Костов.

 

Той сподели, че никога не е губил вяра, че България ще играе на Евробаскет 2022: „Вярвах, че ще се класираме. Имахме пресконференция в София и казах, че трябва да дойдем тук като фаворити, защото играхме много добре срещу Латвия в България и дойдохме тук за победата.“

 

Костов изгледа от пейката срещата с Босна и Херцеговина днес, тъй като тя беше без значение. „Говорих с треньора, каза ми, че ще получа почивка. Бях готов да играя, защото искам да помогна на отбора. Всеки път, когато вляза в игра, съм готов да давам 100%“, завърши баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи