Росен Барчовски: Горд съм с този отбор, бъдещето е в Константин


Росен Барчовски: Горд съм с този отбор, бъдещето е в Константин
(сн. FIBA.basketball)
22-02-2021 18:55 | BGbasket.com

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски заяви, че е горд с отбора си за представянето в европейските квалификации. България завърши групата си с баланс 2-4, но се класира за шампионата на Стария континент догодина. Ето каква бе оценката на националния селекционер за показаното от неговия тим, мнението му за мача с Босна и Херцеговина днес и за силния дебют на Константин Костадинов:

 

„Със сигурност много искахме да се борим да играем за победа и да завършим достойно квалификациите. Стана голяма разлика накрая, но не ни стигнаха силите - и физически, и психически. Дойдохме, свършихме си работата и беше трудно да се мобилизираме. Но ни липсват ръст, физика, класа, така че тази загуба не е случайна. Повече за баскетбол не искам да говоря в момента. Трябва да се успокоим, да се направят анализи и да се мисли за бъдещето. Ние нашата работа си я свършихме и аз съм щастлив и горд с този отбор. След мача с Латвия не казах нищо специално на играчите, просто им благодарих.

 

Поздравления за Босна и Херцеговина. В този момент те наистина са най-добрият отбор в групата ни. Нормално е да загубим от тях днес след този тежък мач срещу Латвия в събота. Много е трудно да намерим сила и мотивация, но се борихме. Дадох почивка в този мач на най-добрите си играчи Дий Бост и Чавдар Костов.

 

Имаше много специална ситуация – при  3 точки за Босна и Херцеговина получихме фаул в нападение и след този момент загубихме мача. Доволен съм от отбора и младите играчи. Свършихме си работата. За класирането ни на европейското първенство оценката ми е нормално да е 6, за мача днес - може би 4 или 5, нещо такова.

 

Константин има бъдеще. Всички го виждат, той е много талантлив. Има нужда да играе. Завършва кариерата си при юношите. Надявам се, че ще играе в мъжки отбор, не знам къде – дали в Реал Мадрид или някъде другаде. Той обаче има нужда да играе, има нужда да натрупа опит. Има много умения, бъдещето е в него. Той ще играе в българския национален отбор в следващите 10-12-15 години."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски, Константин Костадинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи