Даниел Клечков: Трябва да подобрим защитата си


Даниел Клечков: Трябва да подобрим защитата си
(сн. НБЛ)
24-10-2021 11:17 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков смята, че защитата е основният елемент, върху който трябва да работи отбора му. Ето как наставникът коментира загубата на неговия тим като гост на Спартак в Плевен:

 

"Прекалено голям респект към опитните играчи на Спартак, да, ние сме млади, но трябва да сме доста по-твърди, независимо с кого играем. Играта в защита ще е основното нещо, на което трябва да обърнем внимание. Не беше на ниво в много голяма част от мача, както индивидуално, така и отборно. Надбягаха ни и ни надбориха, не трябва да го допускаме. Определено трябва да подобрим защитата си.

 

Ние след всеки мач в лигата трябва да си вадим изводи и да надграждаме, за да може след време да бъдем равностойни или поне близо до отборите в лигата. Не е лесна задача, но това трябва да е целта пред нашия отбор в бъдеще."

 

Мнението си за мача сподели и капитанът на "моряците" Веселин Георгиев: "Стартът ни меко казано не беше добър, излязохме изплашени и Спартак максимално се възползва от ситуацията. Оттам ни пада и тактическата дисциплина, гейм планът, който имахме за мача, определено не се получи. Направихме и добри неща, но те бяха епизодични.

 

Поздравявам отбора на Спартак, бяха изключително мотивирани, но ние не можем да подхождаме със страх в нито един мач, уважение към съперника - да, но в никакъв случай страх. Отдавам го на това, че сме много млади, но трябва да градим характер.

 

За мача с Берое трябва да не повтаряме тази основна грешка и да сме изключително мотивирани. Домакини сме, за радост на всички, които обичат спорта, ще можем да разчитаме и на нашата публика и съм абсолютно сигурен, че ще изглеждаме различно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи