Обсъждат играчите, треньорите и съдиите да имат представители в УС


Обсъждат играчите, треньорите и съдиите да имат представители в УС
04-12-2021 12:17 | Мария Маринова

Играчите, треньорите и съдиите да имат представители в Управителния съвет на Българската федерация баскетбол - такава идея се обсъжда в момента, разкри пред BGbasket.com президентът Георги Глушков.

 

Преди няколко дни в Правец той проведе среща с капитаните на отборите в Националната баскетболна лига, на която това бе една от обсъжданите теми.

 

„Играчите вече си имат представители. Трябва да си изберат човек, който да има право да участва в заседанията на Управителния съвет. Още не са създали Асоциация. Тази дума е трудна, защото са малко. Аз лично обаче не се интересувам от формата на сдружението, което ще направят те. Важното е да има избран един от тях, да има протокол за това и да участва“, обясни Глушков.

 

За момента все още не е уточнено кой ще представлява състезателите. „Не знам дали трябва да бъде действащ играч или спрял. Казах им да си помислят и да изберат един човек, който да ги представлява. Това трябва да го обсъдим“, каза още президентът на БФБ.

 

Той обясни и каква функция ще имат играчите в Управителния съвет след излъчването на свой представител. „На този етап имат право да присъстват със съвещателен глас. Ако променим устава, което вероятно ще стане, ще могат да влязат треньори и съдии заедно с тях. Двете комисии са независими, те избират председателите си. Затова оставихме на втори етап промяната на устава, за да могат да влязат като редовни членове“, завърши Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи