Юношите на Левски завършиха трети на турнира в Самоков


Юношите на Левски завършиха трети на турнира в Самоков
Христо Захариев направи дабъл-дабъл
08-03-2008 13:25

Днес се играха последните мачове от силния приятелски турнир за момчета до 18-годишна възраст, организиран от Рилски спортист, Самоков. В залата на СУ „Никола Велчев” юношите на Левски се наложиха над връстниците си от Овергаз с резултат 96-71, оставяйки ги на последно място, без победа от трите си изиграни срещи.
 
Момчетата на Юлиан Аладжов започнаха много убедително още от началото на двубоя и след първите 10 минути вече водеха с 16 точки разлика (33-17). През втората част сценарият беше същият и Левски не остави съмнение кой е по-класният отбор, повеждайки с 58-33 след 20 минути игра. От тук нататък нещата бяха ясни и въпреки опитите на Овергаз да организира по-добре нападението си през второто полувреме, в защита нещата не стояха толкова добре и разликата продължи да расте до 82-54 в края на третата четвърт.
 
Преди началото на последните 10 минути, вече беше ясно кой ще е крайният победител от мача и частта бе използвана за обиграване на по-неопитните играчи от двата състава. Тя бе спечелена от Овергаз с 17-14, с което второто полувреме завърши наравно (38-38), запазвайки разликата от 25 точки в полза на Левски от преди почивката.
 
През цялата среща Левски нямаше никакви проблеми в нападение и надигра тотално защитата на Овергаз, завършвайки с 65.7% стрелба за 2 точки и 33.3% от тройката.
За „сините” отличен мач направи Христо Захариев, завършил с 20 точки, 15 борби, 4 отнети топки и 2 „чадъра”. Добре му партнираха и Цветелин Иванов с 24 точки и 7 борби, и Васил Александров, добавил 17 точки.
 

От Овергаз трима играчи заслужиха по-специално внимание. Това бяха Иван Хорозов, вкарал 17 точки и овладял 7 борби, Теодор Янчев с 12 точки и 5 борби и влезлият като резерва Лъчезар Лападжов, който отбеляза  12 точки и овладя 6 борби.


 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (18) - ОВЕРГАЗ (18)


 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ


 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи