Лукойл Академик си връща Уили Дийн


Лукойл Академик си връща Уили Дийн
Уили Дийн
23-01-2009 21:49 | Lukoilacademic.net

Американският гард Уили Дийн, който бе избран за играч номер едно у нас през миналия сезон се връща в Лукойл Академик, съобщава официалния сайт на "студентите". Той ще замени Тони Ейкинс, на когото се налага да отсъства от отбора.

 

Американецът с корейски корени има ангажименти в Корея, които ще отнемат повече от две седмици. Той се прибира в родината си, от където ще му изкарат паспорт, за да може да играе за националния отбор. Ейкинс е впечатлил с изявите си селекционера на страната и той държи да го има в редиците си. Именно поради тази причина ръководството на Лукойл Академик прецени, че е по-добре да намери бързо заместник на Ейкинс, който ще отвори сериозна пробойна в тима по време на отсъствието си.

 

В същото време, Уили Дийн, който бе едно от откритията на миналия сезон, е без отбор и е приел на драго сърце да се върне в Лукойл Академик. Той защитава екипа на Жалгирис в Евролигата, но финансовите проблеми на литовците го оставиха без клуб.

 
Шампионите подписаха контракт с Уили до края на сезона, но целта пред клуба е да се опита да задържи плеймейкъра и за следващата година, като той ще бъде една от звездите на тима.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи